Lider UDMR: Kelemen Hunor ar putea fi preşedintele Camerei Deputaţilor, dacă...

Deputatul UDMR Szabo Odon a declarat, în direct la Sinteza Zilei, că formaţiunea sa consideră că ar putea primi preşedinţia Camerei Deputaţilor, în cazul în PNL şi USR-PLUS nu cad de acord asupra atribuirii acestei funcţii.

La întrebarea lui Mihai Gâdea, dacă este în cărți pentru Ministerul Educației, liderul UDMR a răspuns că încă nu se discută în momentul de faţă despre aceste lucruri.

"Probabil se discută acolo unde nu participăm noi, eventual. Primele discuţii serioase vor avea loc sâmbătă. Pot să vă confirm că a fost o discuţie a liderilor de partide cu preşedintele Iohannis şi s-a convenit asupra unui calendar care spune că, dacă se poate, să se ia decizii politice şi să avem guvern înainte de Crăciun (...) UDMR a spus clar: nu ne dorim, neapărat, aceleaşi portofolii în care am fost etichetaţi. Avem specialişti şi în alte domenii decât Cultură, Sănătate sau Mediu (...) Şi dacă premierul este dat de un partid, preşedintele unei camere parlamentare poate fi dat de un partid iar preşedintele celeilalte camere, de celălalt partid.

Mihai Gâdea: Adică, dacă premierul este de la PNL, camerele să fie împărţite între USR-PLUS şi UDMR.

Szabo Odon: "Să vă spun aşa: Dacă dl. Barna şi dl. Orban se ceartă pe preşedinţia Camerei, pot să vă spun că dl. Kelemen Hunor ar fi un preşedinte de Cameră extraordinar de bun..." 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel