Lider UDMR: Băsescu joacă rolul lui Vadim

Traian Basescu
Traian Basescu

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad spune regretă faptul că fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este unul dintre principalii opozanţi ai proiectului de lege al Uniunii prin care se doreşte ca ziua de 15 martie să fie consacrată sărbătoare oficială a comunităţii maghiare din România. 

Antal Arpad a ţinut să puncteze faptul că, pe vremea când a fost preşedintele ţării, Traian Băsescu a transmis mesaje de felicitare comunităţii maghiare cu prilejul zilei de 15 martie şi chiar s-a bucurat, la un moment dat, de o foarte mare popularitate în rândul acestei comunităţi. 

În context, el a adăugat că regretă faptul că Traian Băsescu "doreşte să fie noul Corneliu Vadim Tudor al României". 

"Eu ştiu că România şi societatea românească are nevoie de 'vadimi-tudori' întotdeauna, eu înţeleg acest lucru, însă îmi pare rău că rolul de Vadim Tudor în România, în acest moment, vrea să îl aibă Traian Băsescu. Spun asta din punctul de vedere al comunităţii maghiare, pentru că foarte mulţi membri ai comunităţii maghiare au avut încredere în Traian Băsescu, (...) iar dânsul a decis să se contrazică atât de mult. Pentru că, totuşi, să nu uităm, cât a fost preşedintele României a trimis de nenumărate ori mesaje de 15 martie comunităţii maghiare (...), iar acum vine să ne spună că e o tragedie pentru România ca 15 martie să fie zi oficială (...), că e sfârşitul lumii dacă se aprobă o asemenea lege (...) Mă întreb cum va mai putea avea încredere un cetăţean român de naţionalitate maghiară în vreun om politic român de la Bucureşti după această schimbare radicală a lui Traian Băsescu (...), care a fost, poate, cel mai popular personaj politic, la un moment dat, în rândul comunităţii maghiare", a declarat Antal Arpad, care este şi primarul municipiului Sfântu Gheorghe. 

15 martie, recunoscută prin lege 

Acesta a ţinut să sublinieze că reprezentanţii comunităţii maghiare nu au cerut, prin această lege, ca şi românii să sărbătorească alături de ei ziua de 15 martie, ci doar ca această zi să fie recunoscută prin lege de statul român. 

"Deci, noi nu am cerut ca 15 martie să fie zi liberă în Iaşi, Bucureşti sau Constanţa, nu am cerut ca toţi românii să iasă în stradă şi să sărbătorească, ci, pur şi simplu, am dorit ca să creăm un cadru legal pentru ceva ce oricum există în acest moment (...), să fie recunoscută printr-o legw de statul român", a argumentat Antal Arpad. 

Senatorul PMP Traian Băsescu s-a pronunţat, recent, împotriva acestei legi , el afirmând, printre altele, că "rostul ei nu este să celebreze maghiarimea, ci să-i umilească pe români", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel