Lider PSD, ”supărat” pe Bădălău: Mă opun până la sfârșit

Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres
Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, s-a declarat "supărat" de declaraţiile senatorului PSD Nicolae Bădălău, care a susţinut că ar fi bine ca Vama Giurgiu să treacă la Ministerul Finanţelor, subliniind că acesta nu ar şti că clădirea e în proprietatea municipalităţii.

"Poziţia mea faţă de domnul senator Niculae Bădălău este aceea că atunci când sunt lucruri bune le discutăm, când nu îmi convine ceva îi spun (...) Înţeleg şi accept şi mi se pare corectă decizia ca balta de la Ogrezeni-Hobaia să fie în administrarea Consiliului Judeţean (...) A fost invocat acel factor al comunităţii. Dar de ce la Vamă, după ce ne-am bătut trei ani de zile şi am făcut cărare când era Guvernul Ponta (...) şi atunci am insistat să-l trecem la municipalitate să putem să întreţinem şi, dintr-o dată, aud că domnul Niculae Bădălău spune prin presă că o dăm la Ministerul de Finanţe. Cred că domnul Bădălău nici nu ştie că e a municipiului acea Vamă", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Nicolae Barbu.

El a afirmat că principala clădire din Vama Giurgiu a fost preluată de municipalitate în anul 2014, a durat trei ani de zile până a fost făcut procesul verbal de predare-primire, iar în prezent, Primăria Giurgiu are un proiect de amenajare şi refacere a clădirii, pe care ar urma să-l depună în două luni.

Probleme cu clădirea

"Avem o problemă în momentul acesta, acea clădire, în suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi este intabulată pe Primărie şi ni se spune acum că trebuie să o dăm la Ministerul Finanţelor să o facă ei frumoasă. Păi cine a adus-o în halul ăsta!? Clădirea aceea făcută cu bani europeni, cu un proiect de peste 20 de milioane de euro, în perioada de preaderare, e terminată, curge apă peste tot, nu mai au instalaţie de încălzire, nu mai au instalaţie electrică, tablourile electrice sunt făcute zob, camera mare de sus era sală de pregătire - e distrusă. Noi suntem cu proiectul aproape finalizat, mai sunt două luni de depunere (...) Tot ce s-a întâmplat în anii ăştia, cu schimbarea a trei miniştrii de transporturi şi directori pe acolo, s-a repercutat în tot ceea ce se întâmplă la Giurgiu, iar supărarea mea mare a fost că ieşim aşa, să spunem că acum o luăm de la municipalitate şi o dăm statului. Păi, de ce să o dăm statului!?", a afirmat primarul municipiului Giurgiu.

Zona Liberă

El a spus că aceeaşi situaţie o întâmpină şi la Zona Liberă, unde nu poate fi depus niciun proiect doi ani de zile pentru că terenul acesteia este în litigiu între Primărie şi CJ, dar şi la Apa Service sau la fosta clădire a Prefecturii, care a fost predată către CJ, în condiţiile în care Primăria era eligibilă pentru accesarea de proiecte pentru reabilitarea acestui imobil, iar "CJ nu o poate face dacă nu primeşte bani de la Guvern".

"Tot timpul m-am opus când am dreptate, mă opun până la sfârşit, dar dacă dă o Hotărâre de Guvern, ce să fac eu, să plâng la uşa Guvernului? Păi discutăm acum că facem descentralizare şi acum încercăm să le preluăm pe toate. Eu rămân iarăşi circumspect, nu ştiu de ce se încearcă ca foarte multe lucruri să le dea la CJ, chiar nu înţeleg, noi eram eligibili. Clădirea Vămii a avut-o Ministerul de Finanţe şi acum ce facem o luăm de la Primărie unde mai aveam eligibilitate şi o dăm iar la minister!?", a afirmat Niculae Barbu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel