Lider PSD, atac la ministrul Culturii. "Un eșec"

Campania pentru cumpărarea sculpturii 'Cuminţenia pământului' a fost un eşec, iar haosul şi populismul domnesc în prezent în Ministerul Culturii, susţine liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Florin Pâslaru.

'Campania de imagine dusă de ministrul Culturii, Corina Şuteu, pe seama celebrei sculpturi 'Cuminţenia pământului', a fost un eşec, aşa cum era de aşteptat. Rupt de realitate, Guvernul Cioloş le-a cerut românilor, prin subscripţie publică, şase milioane de euro, din cele 11 care presupun achiziţia lucrării lui Constantin Brâncuşi, sub pretextul dovedirii solidarităţii cetăţenilor cu privire la recuperarea unor opere remarcabile din patrimoniul spiritual şi cultural al ţării noastre', afirmă Pâslaru, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Liderul deputaţilor PSD menţionează, în schimb, că 'duplicitatea Guvernului Cioloş s-a văzut foarte clar prin atitudinea pe care a avut-o Ministerul Culturii cu privire la Colecţia Manu, ignorată cu desăvârşire'.

Potrivit lui Pâslaru, deşi statul român a fost notificat la începutul lunii august a acestui an cu privire la exercitarea dreptului de preempţiune asupra Colecţiei Manu, retrocedată de Muzeul Naţional de Artă al României şi pusă în vânzare de Casa Artmark, prin licitaţia din 27 - 29 septembrie, ministrul Corina Şuteu nu a dat niciun răspuns, chiar dacă achiziţionarea lucrărilor nu necesita decât aproximativ 150.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel