Lider PNL: Partidul este pregătit să preia guvernarea. Mi-a demonstrat acest eveniment

La data de 2 aprilie, a avut loc la Constanța Liga Aleșilor Locali ai PNL, eveniment la care Buzăul a fost reprezentat de Ovidiu Anghel, președinte al filialei județene a partidului și candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Buzău.

Cei peste 1000 de delegați și candidați ai PNL la alegerile locale au ascultat discursurile liderilor partidului, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Ludovic Orban, Vasile Bolojan, au dezbătut și au votat o serie de rezoluții.

Prima dintre ele vizează eficientizarea managementului în administrația publică locală, pe trei direcții principale: descentralizarea deciziilor de la nivelul ministerelor și companiilor naționale la nivelul comunităților direct interesate; eliminarea incompatibilității public-public, astfel încât primarii, viceprimarii și conducătorii Consiliilor Locale și a celor Județene să poată face parte din consiliile de administrație ale societăților comerciale și regiilor autonome subordonate instituțiilor pe care le conduc și, în fine, accelerarea procesului de activare și absorbție a fondurilor europene. Referitor la acest ultim aspect, s-a arătat că, pentru exercițiul bugetar 2014-2020, fondurile financiare nerambursabile alocate României, prin cele 9 programe operaționale structurate pe 57 de axe prioritare, sunt de 30,91 miliarde de euro, bani care după scurgerea a 2 ani și 3 luni de la debutul programului au fost activați (nu cheltuiți) doar în proporție de 6%. Din cele 9 programe doar 5 sunt active iar din cele 57 de axe prioritare sunt active doar 8, ceea ce a fost considerat de reprezentanții liberali ca inadmisibil, dar explicabil, din cauza birocrației, incompetenței și tergiversării în justiție a litigiilor privind proiectele. Ca soluție, s-a propus înființarea Tribunalului achizițiilor publice, ca instrument de accelerare a absorbției fondurilor europene.

[citeste si]

O altă rezoluție, intitulată "Urban și Rural – Aceeași Românie", a constatat realități statistice de ordin demografic îngrijorătare pentru dinamica dezvoltării țării. Astfel, există 11 județe ale țării în care comunele dețin peste două treimi din populația stabilă a județului. Buzăul se află pe locul 8, cu un procent de 61,4% populație rurală, față de o medie de 46% la nivel național. PNL consideră că guvernarea țării trebuie să se preocupe în egală măsură de dezvoltarea din zonele urbane și de cele rurale și nu în mod dezechilibrat, ca până acum, avantajând constant mediul urban, scopul trebuind să fie acela de reducere a decalajelor de dezvoltare. PNL consideră că renașterea satului românesc se poate face prin două pârghii majore: programe educaționale majore pe termen lung și stimularea investițiilor și antreprenoriatului în mediul rural.

O a treia rezoluție adoptată a fost cea privitoare la Agenda femeii din România, prin care PNL afirmă răspicat că va sprijini afirmarea femeilor în societate, promovând proiectul legislativ privind cotele de gen de minim 30% pentru femei pe listele de la alegerile locale și parlamentare din acest an. Referitor la desfășurarea evenimentului și la rezoluțiile adoptate, domnul Ovidiu Anghel a declarat: "Acest eveniment mi-a demonstrat încă o dată că PNL este pregătit să preia guvernarea și că motorul acestui proces de schimbare este format din politicieni tineri, din doamne și domnișoare pe cât de capabile pe atât de ambițioase, dar și din oameni experimentați și hotărâți în dorința lor de a schimba lucrurile din temelii."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel