Urmărește emisiunea live


Lider PNL împotriva pensiilor pentru profesori și salvatori. ”Își rup hainele de pe ei”

Vice-liderul senatorilor PNL, Dorin Dobra, critică PSD pentru pensiile speciale pentru profesori și salvatori. 

”Fluxul imoral și, iată, neconstituțional de legi populiste privitoare la pensii speciale, inițiat de PSD, își vede sfârșitul tot mai des la Curtea Constituțională. Reamintesc cazul pensiilor primarilor, la începutul acestei săptamâni - cazul pensiilor din ministerul Transporturilor, urmează pensiile celor din Serviciile de Ambulanță, și, ținută la sertar, Legea pensiilor cadrelor didactice”, transmite viceliderul grupului PNL de la Senat, Dorin Dobra. 

”Parlamentarii PSD își rup hainele de pe ei”

Liberalul a adăugat: ”Într-o logică ieftină și pesedistă, parlamentarii PSD își rup hainele de pe ei pentru pensiile cetățenilor, afirmând ipocrit că nimeni, în afară de domniile lor, nu doresc binele acestora! Modalitatea aceasta populistă și, mai ales, periculoasă de a face parlamentarism riscă să creeze la nivelul populației beneficiare frustrări imense ca urmare a unui limbaj și a unei activități necontrolate și, mai mult, meschine. Niciuna, dar niciuna dintre inițiativele pesediste nu are susținere financiară într-un buget al asigurărilor sociale care a atins un deficit enorm”. 

Recalcularea pensiilor, propunerea PNL

Dorin Dobra a conchis: ”Limbajul adoptat de PSD în acest domeniu pune în pericol nu doar stabilitatea țării, ci însăși funcționarea mecanismelor bugetare. Dar pesediștii știu asta, însă pe ei îi interesează doar voturile de la viitoarele alegeri. Singura soluție în acest domeniu atât de vulnerabil și, tot mai des, inechitabil, este soluția asumată de PNL, anume recalcularea după o formulă corectă a tuturor pensiilor din România și, totodată, eliminarea calculelor speciale pentru pensii "dedicate". Nici parlamentarii nu vor mai avea pensii speciale ci, alături de toți cetățenii României, vor avea pensii echitabile! Categorii "speciale" n-ar trebui să mai existe, iar fondul de pensii se va împărți unitar, după o formulă onestă pentru toată lumea”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel