Lider PNL îi propune măsuri RADICALE lui Cioloș

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, consideră că pe fondul neregulilor prezentate din ce în ce mai des în spaţiul public privind sistemul medical, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii trebuie să întreprindă controale în toate unităţile spitaliceşti din Bucureşti.

"Cazurile din ce în ce mai des prezentate în spaţiul public de către mass-media privind neregulile din unele unităţi spitaliceşti din Capitală demonstrează că acestea nu sunt situaţii izolate, ci ne confruntăm cu o problemă a întregului sistem medical. De aceea, consider că este absolut necesar ca în cel mai scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii să întreprindă controale în toate spitalele din Bucureşti. Ulterior, pot fi identificate soluţii punctuale pentru fiecare dintre neregulile sesizate. Punctez că nu de puţine ori au fost prezentate cazuri în care conducerile unităţilor spitaliceşti au muşamalizat adevăratatele probleme cu care se confruntau în organizarea şi funcţionarea spitalelor pe care le gestionau. Nu este intenţia mea aceea de a declanşa o 'vânătoare de vrăjitoare' prin solicitarea acestui control amplu la nivelul spitalelor bucureştene, dar este cert că în ultimii 26 de ani, sistemul de sănătate s-a deteriorat semnificativ şi este necesară o intervenţie de urgenţă în acest domeniu", a precizat Ovidiu Raețchi.

"Medicii din România își fac treaba ireproșabil" 

Deputatul PNL a adăugat: "Cazul 'Colectiv', infecţiile nosocomiale, scandalul diluanţilor, dotările deficitare din spitale, lipsa personalului medical, precum şi unele cazuri prezentate în spaţiul public care amintesc mai degrabă de Africa anilor 1900, arată necesitatea unei intervenţii rapide. Este important de precizat, în acest context, că medicii din România îşi fac treaba ireproşabil şi au un nivel de pregătire care le permite să aibă acces la cele mai renumite spitale din lume. De altfel, profesionalismul lor este apreciat pretutindeni. Dar este păcat că pe fondul unor probleme care ţin de managementul unităţilor spitaliceşti, toate aceste eforturi pot deveni zadarnice. Înţeleg că este dificil pentru un guvern tehnocrat, instalat pentru o perioadă scurtă de timp să propună soluţii radicale, dar sunt convins că partidele parlamentare vor susţine politic implementarea acestui demers, inclusiv eventualele alocări bugetare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel