Lider PNL, discuție cu Dacian Cioloș: Rețeta pentru noul ministru al Sănătății

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, a vorbit la DCNEWS LIVE, despre ce condiții ar trebui să îndeplinească un Guvern de tehnocrați și un viitor ministru al Sănătății. 

"Eu cred că Dacian Cioloș este o bună alegere pentru România și cred că președintele Iohannis a făcut cea mai bună alegere în situația actuală. Un guvern de tehnocrați nu este lipsit de lipsuri și este o situație inedită pentru România, dar, dacă acești tehnocrați sunt profesioniști și oameni care vor avea diplomația și voința de a putea lega un dialog cu Parlamentul, în primul rând, dar și cu societatea, există bune premise ca lucrurile să meargă către direcția bună. Câți dintre decidenții din actualul sistemul de sănătate vor rămâne sau nu chiar nu e o întrebare la care v-ar putea răspunde un prim-vicepreședinte al unui partid politic, fie el și partidul cel mai apropiat de președintele României și care, probabil, va fi cel mai apropiat, ca susținere parlamentară și publică, de viitorul Guvern", a declarat Cristian Bușoi, la DCNEWS LIVE. 

Europarlamentarul PNL a adăugat: "Dacă mi-ar cere un sfat (n.r. Dacian Cioloș) în ceea ce privește Ministerul Sănătății, în mod evident, dacă regula este să nu fie miniștri politici, nu pot fi miniștri nici din PSD, nici din PNL, nici din altă parte și ar trebui găsit un tehocrat apolitic, cu o bună cunoaștere a mecanismului și a sistemului de sănătate, pentru că lucrurile sunt atât de încordate în sistemul sanitar, bugetul pe anul 2016 este un exercițiu extrem de important și de laborios pentru că avem creșterile salariale pentru medici care trebuie să se regăsească în bugetele spitalelor și în felul în care facem contractarea serviciilor. Nu numai drama de la Colectiv, dar multe alte drama trebuie gestionate de o persoană care are o bună cunoaștere a sistemului și are o oarecare autoritate asupra celor care lucrează în sistem". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel