Un liberal cere dizolvarea PSD. Cum cade singur în groapă

Secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a declarat că va depune, în nume personal, o solicitare de dizolvare a PSD pe care judecătorească. 

Motivul solicitării este că social-democraţii nu ar fi respectat programul de guvernare. ”Legea Codului Fiscal care a fost adoptată acum câteva zile e o şmecherie finuţă care se numeşte impozitul pe venit care scade de la 16% la 10%, dar totodată creşte brusc la 33%, fiindcă toate contribuţiile de la angajator se mută la angajat. (...) Deci, acele măriri promise în programul de guvernare nu vor exista. (...) Ca urmare, am studiat cu mare atenţie Legea partidelor politice şi acolo spune în mod evident şi clar că un partid care militează împotriva statului de drept, partidul care urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul partidului şi din programul de guvernare poate fi dizolvat. (...) Eu voi face acest lucru în nume personal şi o să mă îndrept către Tribunalul Bucureşti, pentru că aşa cere legea, pentru a cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească”, a spus liberalul Ionel Dinu.

[citeste si]

Eugen Nicolicea, președintele Comisiei juridice din Senat, a dat o replică, în direct, la Antena 3: ”Bate câmpii! Legea 14 a partidelor politice vorbește într-adevăr de dizolvarea unor partide dacă în decurs de una sau două alegeri nu au participat și nu au avut aleși în două alegeri locale, generale ș.a.m.d sau dacă încalcă anumite articole din Constituție, deci dacă activitatea respectivului partid este neconstituțională, militează pentru separatism teritorial, pentru răsturnarea ordinii de drept din țară, mai degrabă i-am înscrie pe cei care fac mitinguri neautorizate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel