Lider PNL, atac la PSD: Inițiativă caraghioasă. România, compromisă

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu
Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu

Comisiile parlamentare de anchetă propuse de PSD-ALDE sunt o combinaţie între filmele cu Mr. Bean şi cele cu Al Capone, susţine deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, într-un comunicat de presă.

"Comisiile de anchetă parlamentară ale PSD sunt o combinaţie între filmele cu Mr. Bean şi cele cu Al Capone. Vă reamintesc că ultimele lor comisii au rezolvat contractele lui Şova cu Turceni-Rovinari sau au studiat o 'gaură' în buget. În 2006, deputatul Victor Ponta a iniţiat o comisie parlamentară care a verificat contractele de la Turceni şi Rovinari. Se pare că această comisie a avut un succes răsunător - chiar dacă a fost finalizată fără concluzii - în condiţiile în care, în scurt timp, casa de avocatură a lui Dan Şova, prietenul său, încheie contracte pe bandă rulantă cu Complexul Energetic Rovinari. Să mai spunem că o parte din banii din aceste contracte au ajuns la Ponta?", afirmă liberalul, potrivit Agerpres.

El subliniază că PSD-ALDE au trimis în "ridicol instituţia comisiei parlamentare după ce au folosit-o pentru propriile interese economice sau penale". 

"Domnul Tăriceanu a înfiinţat o Comisie specială a Senatului pentru evaluarea stării democraţiei. După ce a intrat în atenţia DNA, desigur. Nu mi-e foarte clar ce au evaluat distinşii senatori ai domnului Tăriceanu, cert e că opinia publică s-a distrat foarte bine pe seama lor. Probabil ideea de bază e că în România nu există democraţie dacă e anchetat domnul Tăriceanu. Problema e că, după ce anchetatorii PSD-ALDE au căutat de zor şi o gaură în bugetul României - care s-a dovedit că nu era acolo -, astfel de iniţiative au devenit caraghioase. Acest gen de comisie parlamentară - cu dedicaţie politică evidentă, cu scopul clar de a favoriza un politician sau chiar un infractor - e compromis pe termen lung în România", conchide Raeţchi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel