Lider PNL, apel către Turcescu și Nicușor Dan

Candidatul PNL la primăria Sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, a transmis o Scrisoare Deschisă către candidatul PMP la Primăria Capitalei, Robert Turcescu, respectiv candidatul USB, Nicuşor Dan. Raețchi le solicită acestora să îşi îndemne votanţii din Sectorul 5 să îl voteze la alegerile locale de pe 5 iunie. Cele două partide, USB şi PMP, nu au candidaţi la funcţia de primar al Sectorului 5.

Iată scrisoarea lui Ovidiu Raețchi:

"Stimate domnule Robert Turcescu,
Stimate domnule Nicușor Dan,
Mă adresez dumneavoastră, la începutul acestei campanii electorale pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, spre a vă prezenta o stare de fapt și a vă propune o soluție în beneficiul cetățenilor Sectorului Cinci.
Așa cum știți, CCR a retezat orice speranță de a avea un scrutin în două tururi. Câști¬gătorul alegerilor va fi decis într-un singur tur și nu va fi neapărat cel mai reprezentativ pentru voinţa şi nevoile alegătorilor din comunitate.
Sectorul Cinci este, probabil, cel mai ilustrativ în acest sens, cu dl. Vanghelie, fost primar timp de 15 ani, astăzi cercetat penal și inculpat, revenit în cursa pentru Primărie. Este probabil inutil să vă mai spun despre dezastrul și hoția pe care dl. Vanghelie și PSD le-au lăsat în urmă, spre suferința tuturor locuitorilor din sector.
Mai mult decât atât, dl. Vanghelie se află într-o situație paradoxală: primul candidat care ar putea câștiga alegerile și nu va avea voie să intre în clădirea Primăriei, din cauza mă¬surilor impuse împotriva sa de instanţa de judecată.
În acest moment au rămas în cursă doar trei candidați care ar putea conta în bătălia pen¬tru primul loc. Printre aceștia, cu modestie spun, mă aflu și eu. Ceilalți doi sunt Marian Vanghelie de la PDS și Daniel Florea de la PSD. Adică, două Mării cu aceeași pălărie.
Partidele pe care le reprezentați în cursa pentru Primăria Capitalei nu au candidați pen¬tru Sectorul Cinci, deoarece aceștia au fost descalificați printr-o decizie definitivă a in¬stanței. Regret că s-a întâmplat asta, dar acum nu mai e nimic de făcut.
Rugămintea mea către dumneavoastră este să dați o șansă majorității locuitorilor din Sectorul Cinci să-și schimbe trista soartă pe care au avut-o cu Marian Vanghelie și PSD la cârma sectorului. Dați-le o șansă să iasă din subdezvoltare, să se simtă și ei bucureșteni.

Domnul Vanghelie are, în continuare, un electorat captiv. Știți foarte bine cum este aces¬ta momit la vot. Dacă noi nu suntem uniți, acest electorat poate decide,într-un singur tur, încă patru ani de subdezvoltare.
Poate vor fi mai puțini, cine știe, grație unei deciziii definitive a justiției în cazul fostului edil de la Cinci. Dar chiar și asta ar fi o irosire de bani și timp. Dl. Vanghelie nu doar că nu va putea intra în clădirea Primăriei, dar ar putea primi rapid o condamnare care să vacanteze scaunul de primar. Astfel, am ajunge să repetăm alegerile.
Dumneavoastră puteți să vă îndemnați alegătorii din Sectorul cinci să mă voteze pe mine, Ovidiu Raețchi, singura alternativă democratică și curată la tandemul Vanghe¬ lie-PSD. Este singura decizie pragmatică, în condițiile în care USB și PMP nu au astăzi candidați la funcția de primar al Sectorului Cinci.
Programul meu este public de câteva luni. Am evidențiat acolo patru priorități de dez¬voltare pentru sector: șanse mai bune pentru elevi, siguranța cetățeanului, fluidizarea traficului și Marea Grădină a Capitalei. Pentru fiecare există măsuri punctuale pe care le propun. Sunt un om onest, un om cu convingeri de dreapta, care crede în bunăstare prin întărirea instituțiilor, transparență și integritate.
Sunt sigur că nu există motive pentru o eventuală reținere în a recomanda susţinătorilor dumneavoastră să voteze „soluția Raețchi" la Primăria Sectorului Cinci. Alternativele ar fi Marian Vanghelie și PSD, pe care, sunt convins că nici dumneavoastră, nici alegătorii partidelor pe care le reprezentați nu le privesc deloc cu simpatie.
Riscul pentru toţi locuitorii Sectorului Cinci ar fi însă ca susţinătorii PMP şi USB să nu participe la aceste alegeri sau să-și anuleze buletinele de vot. Ştim cu toţii foarte bine că asta ar însemna un vot pentru Vanghelie și PSD.
Împreună putem să oprim un rezultat nedrept produs de un electorat captiv. Putem să oprim starea de sărăcie și subdezvoltare a Sectorului Cinci, dacă ne vom uni forțele mă¬car în privința votului pentru funcția de primar al Sectorului Cinci.
Tot ce vă cer sunt o decizie dreaptă şi rațională și un îndemn către simpatizanții dumneavoastră care locuiesc în Sectorul Cinci să voteze, în lipsa unui candidat propriu, „soluția Raețchi". Este singura lor cale să respingă tandemul Vanghelie-PSD.

Aşteptând cu încredere un răspuns pozitiv din partea dumneavoastră, vă stau la dispoziție pentru orice discuție pe marginea programului electoral disponibil pe www.ovidiuraetchi.ro.

Ovidiu Raețchi
Candidat PNL pentru funcția de Primar al Sectorului Cinci"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel