Lider din Moldova, după marșul pentru UNIRE: Sunt total de acord cu ei

Liderul Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a reacționat după violențele de la marșul pentru Unire de la București.

"Am fost și sunt solidar cu tinerii care au participat la acest marș. Am fost și sunt cu sufletul lângă tinerii care cer Unirea, inclusiv în stradă. M-am întristat când am văzut ce s-a întâmplat ulterior. M-a durut să văd că tema Unirii ajunge temă de ceartă și dispută electorală și că dă prilej neprietenilor Unirii din România, R. Moldova sau de mai departe să acuze unionismul de diversiune politică și geopolitică. Nu aruncați copilul din covată odată cu apa murdară!

E adevărat că s-au comis și greșeli, și din partea manifestanților și din partea autorităților. Marşul s-a transformat într-o manifestaţie de protest şi tinerii unionişti au instalat corturile în Piaţa Universităţii, un loc stropit cu sânge şi plin de istorie. Revendicare protestatarilor unionişti este ca liderii politici din România să-şi asume deschis Unirea Basarabiei cu România ca proiect de Țară", a transmis Mihai Ghimpu.

[citeste si]

"Aici sunt total de acord cu ei, chiar dacă nu am fost și nu voi fi niciodată de acord cu provocarea forțelor de ordine. Nu sunt însă de acord nici cu represiunea nejustificată sau disproporţionată a forţelor de ordine. Unirea Basarabiei cu România trebuie să fie un proiect de Țară, dar Unirea tuturor românilor nu se va face niciodată împotriva clasei politice de la București sau Chișinău sau împotriva românilor din România sau Republica Moldova. Unirea tuturor românilor trebuie să fie un proiect de Țară care unește, nu care desparte. Pentru a obține Unirea, cel mai mare proiect național al tuturor românilor, este nevoie de înțelepciune și multă putere de convingere. Nu trebuie să grăbim lucrurile și trebuie să pregătim momentul cu grijă. 

Tinerilor le cer să asculte vocea rațiunii, iar politicienilor, vocea sângelui, căci sângele apă nu se face! Cu înțelepciune, cu calm și cu perseverență vom ajunge împreună, și nu unii împotriva celorlați, la scopul nostru comun: întregirea Neamul Românesc prin Unirea pe vecie a Basarabiei cu România", a transmis Mihai Ghimpu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel