Lider de partid: Banda lui Ponta, marcată de ura pentru intelectuali

Un lider de partid îl critică dur pe premierul Victor Ponta, după ce a refuzat să semneze o serie de decrete pentru oferirea unor decorații. 

"Refuzul de a contra-semna decretele de decorare a celor care au condus ICR între 2005 şi 2012 – H.R.Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru- lasă un gust amar. Arată că, la doi ani după ce aceştia au fost scoşi din conducerea ICR, iar institutul a fost dat pe mâna unui fost turnător şi a unui mărunt activist PCR, banda lui Ponta rămâne marcată de ură faţă de intelectuali", a scris, pe Facebook, președintele Forța Civică, Mihail Neamțu.

VEZI și: Prima reacție a lui Ponta, după ce Băsescu l-a atacat la CCR

"Este un fenomen nemaiîntâlnit în România de după decembrie 1989. Bătrânul edecar Ion Iliescu a simulat respectul faţă de oamenii de cultură şi a adus alături de el câţiva "intelectuali de stânga", precum Răzvan Theodorescu şi Eugen Simion. Adrian Năstase a încercat să-şi spele imaginea de personaj corupt deschizând mai multe muzee, printre care cel de Artă Contemporană", a adăugat liderul de partid. 

Președintele FC susține că ura de cultură este nedisimulată, fiind "Este ceva ce aminteşte de Cambodgia lui Pol Pot sau de celebrul citat apocrif atribuit lui Goebbels: 'Când aud cuvântul cultură, îmi vine să pun mâna pe pistol'". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel