Lider ALDE, palmă pentru guvernul Cioloș: Este inadmisibil

La ședința săptămânală a Filialei ALDE Buzău au fost dezbătute în primul rând temele legate de prevederile legale privind desemnarea reprezentanților în birourile electorale de circumscripție precum și calendarul depunerii candidaturilor pentru funcțiile de primar, consilieri locali și consilieri județeni la alegerile locale din data de 5 iunie 2016.

Cu toate acestea Filiala ALDE Buzău a luat în discuție și o serie de probleme care framântă opinia publică buzoiană.

Subiectul discuțiilor a fost legat de afirmația conform căreia "guvernul nu are bani pentru indemnizațiile pentru mame".

Președintele Filialei ALDE Buzău, ing. Mihai Cristescu, a afirmat: "din păcate Guvernul demonstrează încă o dată că nu are soluţii pentru ‪‎România‬ şi pentru români". ‬‬ Abordarea Guvernului, cum că nu sunt bani pentru creşterea indemnizaţiei mamelor, este inacceptabilă. Guvernul vine în fiecare zi şi ne spune că nu sunt bani, dar vedem că pentru tot felul de alte cheltuieli există. Este inadmisibil ca Executivul să spună că Parlamentul nu a indicat sursă de finanţare pentru această măsură. Adică, în logica acestui Executiv, Parlamentul trebuie să îşi asume şi rolul de putere executivă, pe lângă cel legislativ. Reprezentanţii acestui ‪‎Guvern‬ trebuie să înţeleagă că rolul lor este unul executiv şi în momentul în care şi-au asumat un mandat, trebuie să caute soluţii. ‬ Pentru ei este uşor să ne spună prin comunicate sau declaraţii „nu avem bani, să ne spună Parlamentul de unde să luăm bani". Problema creşterii natalităţii este sensibilă şi trebuie tratată atent, ca o politică pe termen mediu şi lung. Nu putem să ne facem că nu ne interesează. o Nu aceasta este abordarea care trebuie avută de către Executivul României. Pentru mame, această indemnizaţie reprezintă un sprijin important. Nu putem să înţelegem cum în toate statisticile România stă bine economic, dar atunci când vine vorba de o asemenea măsură nu se găsesc bani", a semnalat Mihai Cristescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel