EXCLUSIV  Liceul Romano-Catolic, soluţii. Teodor Meleșcanu: Meritul cel mai mare îi revine lui Dragnea

Miercuri, 4 octombrie, ministrul român de Externe, Teodor Meleșcanu, în cadrul unui interviu acordat DC News, a discutat şi despre situaţia Liceului Catolic din Târgu Mureş, făcând o precizare importantă despre liderul PSD Liviu Dragnea.

Referindu-se la Liceul Catolic din Târgu Mureş, ministrul a spus că „e o problemă care, din păcate, nu e de responsabilitatea Guvernului". „În momentul în care intervine justiţia, în mod evident, poziţiile noastre pot să fie doar nişte poziţii de aşteptare în perspectiva unei decizii care se ia în justiţie. După aceea, urmează ca la nivelul Guvernului să se găsească soluţiile care pot să evite o anumită confruntare", a explicat ministrul Meleşcanu.

De asemenea, ministrul a spus că a existat o perioadă de câteva zile marcată de tensiuni. „Problema Liceului Catolic din Târgu Mureş rămâne o problemă pe agenda noastră. Evident că Ungaria a folosit această temă pentru a-şi retrage sprijinul privind aderarea României la OCDE. Deci din acest punct de vedere, sigur că a fost o perioadă de câteva zile foarte confruntaţională. Sunt bucuros că am găsit, până la urmă, posibilitatea unor soluţii. Aici trebuie să recunosc în mod deschis că de fapt meritul cel mai mare îi revine domnului preşedinte Liviu Dragnea, care a avut o convorbire telefonică cu domnul Orban. L-a asigurat de ceea ce îl asigurăm şi noi pe colegii maghiari: că la nivelul Guvernului vom căuta soluţiile care să rezolve această problemă", a spus Teodor Meleșcanu.  

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel