EXCLUSIV  Liceu construit pe timpul lui Ceaușescu. Ion Prioteasa: Eu am fost a doua promoție - video

Rodica Mitu / 18 iul 2018 / 09:01 Salveaza PDF Comentarii
Ceaușescu
Descriere foto: Ceaușescu

Ion Prioteasa, primarul din Scorniceşti, a vorbit, la DC News, despre un liceu care a fost construit pe timpul lui Nicolae Ceaușescu.  

Nicolae Ceauşescu, care a condus timp de 22 de ani (1967-1989), s-a născut la Scorniceşti, într-o familie cu zece copii. Primarul Ion Prioteasa, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre liceul construit pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. În prezent, acolo învață peste 400 de elevi.

"Pe timpul lui Ceaușescu s-a făcut un liceu de specialitate. În 72 s-a terminat construcția liceului, în 73 a fost prima promoție. Erau două secții, Uman și Real. Eu am fost a doua promoție. Liceul există și în prezent, învață 460 de elevi", a spus primarul.

Întrebat dacă un liceu tehnologic ar reprezenta o soluție bună pentru viitor, Ion Prioteasa a declarat că ar fi cea mai bună soluție, "în condițiile în care se cere multă muncă specializată – prelucrări, comerț, ospătari".

"La Bacalaureat, la Scornicești a fost promovabilitate de 45 la sută. Este cam mică, elevii trebuie orientați mai mult pe meserii, pe școli profesionale. Poate e mai bine să ne organizăm, să ne axăm pe școli profesionale", a declarat primarul Ion Prioteasa.

 

Răspunsul complet, mai jos:

 

Interviul integral poate fi urmărit aici.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25