EXCLUSIV  Liceu construit pe timpul lui Ceaușescu. Ion Prioteasa: Eu am fost a doua promoție - video

Ion Prioteasa, primarul din Scorniceşti, a vorbit, la DC News, despre un liceu care a fost construit pe timpul lui Nicolae Ceaușescu.  

Nicolae Ceauşescu, care a condus timp de 22 de ani (1967-1989), s-a născut la Scorniceşti, într-o familie cu zece copii. Primarul Ion Prioteasa, într-un interviu acordat DC News, a vorbit despre liceul construit pe timpul lui Nicolae Ceaușescu. În prezent, acolo învață peste 400 de elevi.

"Pe timpul lui Ceaușescu s-a făcut un liceu de specialitate. În 72 s-a terminat construcția liceului, în 73 a fost prima promoție. Erau două secții, Uman și Real. Eu am fost a doua promoție. Liceul există și în prezent, învață 460 de elevi", a spus primarul.

Întrebat dacă un liceu tehnologic ar reprezenta o soluție bună pentru viitor, Ion Prioteasa a declarat că ar fi cea mai bună soluție, "în condițiile în care se cere multă muncă specializată – prelucrări, comerț, ospătari".

"La Bacalaureat, la Scornicești a fost promovabilitate de 45 la sută. Este cam mică, elevii trebuie orientați mai mult pe meserii, pe școli profesionale. Poate e mai bine să ne organizăm, să ne axăm pe școli profesionale", a declarat primarul Ion Prioteasa.

Răspunsul complet, mai jos:

Interviul integral poate fi urmărit aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel