Licențe plagiate. Ministrul Pop, decizie privind verificările

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, speră ca CNATDCU, împreună cu Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti, să analizeze lucrările de licenţă din ultimii şase ani de la Facultatea de Drept a UB, pentru a stabili dacă au fost sau nu plagiate. 

"Unul dintre ele, care mi-a atras atenţia, este Ordinul din 20 decembrie prin care s-a aprobat metodologia de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă. Ce spune acest ordin? Că facultăţile pot să nu prevadă în examenul de licenţă lucrarea de diplomă, adică toţi absolvenţii ciclului de licenţă care anul acesta, pentru că ordinul este de anul trecut din 20 decembrie, au susţinut examenul de licenţă decidea universitatea, în speţă facultatea, dacă în cadrul acestui examen de licenţă este sau nu este nevoie de lucrarea de licenţă. Paradoxal, din datele pe care le am până acum, singura facultate care nu a avut în cadrul examenului de licenţă lucrarea de licenţă este Facultatea de Drept, unde domnul ministru care a semnat ordinul este rector. Şi vin direct şi fără menajamente cum mă ştiţi şi îi întreb cinstit pe colegii profesori universitari de la Facultatea de Drept a UB - se plagiază lucrările de licenţă acolo? De ce a fost nevoie de acest ordin cu dedicaţie pentru Facultatea de Drept din Universitate?", a afirmat demnitarul, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că va modifica ordinul de ministru de anul trecut din luna decembrie, care dădea posibilitatea facultăţilor ca în cadrul examenului să nu se susţină lucrarea de licenţă. 

"Se doreşte din interiorul universităţii distrugerea Facultăţii de Drept a UB? În acelaşi timp, având o prietenie bună cu domnul Andruh, sper ca CNATDCU pe care l-aţi criticat să analizeze alături de Universitatea din Bucureşti - Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti licenţele din ultimii şase ani dacă vreţi. Să vedem dacă au fost sau nu au fost plagiate. Ar fi sănătos pentru întreg sistemul de învăţământ universitar pentru că sunt foarte multe universităţi din România care postează public lucrările de licenţă sau disertaţie fără nicio emoţie. Unii nu vor să susţină lucrarea de licenţă. Evident acest ordin îl voi modifica după ce voi avea acordul Consiliului Naţional al Rectorilor, Academiei Române şi ARACIS. Dacă şi CNATDCU ne dă un punct de vedere, nu este nicio grabă, avem timp până anul viitor să facem dezbateri publice pe acest ordin", a afirmat reprezentantul MEN.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel