Libertate transportatori. Lucian Șova: Voi semna ordinul

Lucian Șova
Lucian Șova

Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, a verificat marți stadiul lucrărilor de pe autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureș, și a declarat că pe 1 decembrie va semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din România, astfel încât cetăţenii ţării să nu fie "ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudeţene".

Lucian Şova a răspuns astfel solicitării Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) de înlăturare a sa din funcţie, care ar fi încercat să reglementeze piaţa de transport de persoane pentru a favoriza "anumite grupuri de interese".

"Întotdeauna, cei care au împărţit monopoluri nu sunt fericiţi când cineva doreşte să aducă normalitatea în această ţară. COTAR susţine, practic, un monopol, îşi susţin hegemonia pe care o au de mai bine de 15 ani pe nişte trasee, îşi susţin exclusivitatea pe aceste trasee, nelăsând cetăţenii României să poată alege cu ce autobuz pot călători dintr-o parte în alta. Aşa cum Ion Rădoi a aflat că spaţiile comerciale de la Metrou sunt istorie pentru Sindomed şi vor fi viitor pentru Sindomed sau pentru oricine altcineva când vor participa la o procedură competitivă şi va oferi preţuri corecte, nu mai puţin de 100 de euro pe metru pătrat pe an în vadul comercial de la Metrou, atunci Metroul îşi va valorifica aceste avantaje, iar Ion Rădoi va şti că trebuie, în sfârşit, să fie şi competitiv, nu numai ameninţător. Acelaşi lucru i-l zic şi lui Vasile Şefănescu şi epoca sa s-a încheiat. În mandatul meu, probabil pe 1 decembrie voi semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din România să poată servi acest popor, aşa cum îşi doresc cetăţenii, să poată alege între mai multe oferte de transport, nu să fie ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudeţene", a declarat Lucian Şova.

Vezi și: Autostrada A3. Șova: Îngrășăm drumul de Crăciun. Probleme de lene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel