Liberare condiționată. Tudorel Toader: Fac RECURS în interesul legii

Tudorel Toader a lansat un atac dur asupra judecătorilor care au luat decizii abuzive în cazul liberărilor condiționate. 

Toader a lansat aceste acuzații în contextul în care a participat la Camera Deputaților la moțiunea pe Justiție. Ministrul Justiției spune că va analiza personal toate motivațiile de amânare în cazul liberărilor condiționate. El trage un semnal de alarmă și spune că judecătorii au și alte criterii decât cele stabilite de lege în judecarea liberărilor. 

"Este absolut inadmisibil într-un stat de drept, la nivelul la care este structurat statul nostru de drept: hotărâri judecătorești aproape nemotivate prin care se respinge liberarea condiționată chiar dacă a făcut fracția. Vorbeam zilele acestea cu cineva foarte autorizat, din domeniul justiției, spunându-mi că avem o problemă. Eu am întrebat: Care sunt considerentele judecătorului terț față de sistem și altul față de cel din comisie, pentru care amână?

Și răspunsul te lasă fără nici un fel de replică: păi domnule ministru, judecătorii se mai orientează și după pedeapsă. Dacă pedeapsa e mare, îi mai amână. Inadmisibil așa ceva ! Codul penal stabilește criterii obiective și subiective de liberare condiționată. Din moment ce un condamnat a executat integral fracția obligatorie din cod, a muncit, poate o fi avut și recompensă, n-a avut nici o abatere, nici un avertisment, tu, judecător nu ai temei să spui "mai stai șase ani, mai stai șase zile, mai stai un an"," a declarat Tudorel Toader în fața deputaților.

Ministrul Justiției spune că va face recurs în interesul legii, după analizarea tuturor motivărilor de amânare a liberărilor condiționate. 

"Voi citi toate hotărârile, ziua, noaptea, văd eu când, voi scoate frazele acelea care motivează prelungirea, le voi face publice și dacă va fi o practică neunitară, obligația mă face să declanșez demersurile legale pentru un recurs în interesul legii pentru asigurarea interpretării și aplicării unitare a legii în procedura de soluționare a cererilor de liberare condiționată," a mai spus Toader. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel