Liberalul Ionuţ Elie Zisu a demisionat din Senat

Senatorul PNL Ionuţ Elie Zisu a demisionat, luni, din Senat, iar plenul a adoptat o hotărâre de vacantare a mandatului deţinut de acesta. Demisia senatorului face parte, din câte se pare, dintr-o strategie a acestuia pentru a ocoli ÎCCJ, în urma unui dosar de evaziune fiscală de care Zisu este acuzat de procurorii anticorupție.

'Subsemnantul Ionuţ Elie Zisu, parlamentar ales în Colegiul uninominal 4, Circumscripţia electorală nr. 3 Argeş, vă prezint demisia din funcţia de senator începând cu data de 8 februarie', a anunţat, în plen, Zisu.

Ulterior anunţului, plenul a vacantat locul de senator al acestuia. 'Având în vedere demisia din calitatea de senator a lui Ionuţ Elie Zisu, ales în Circumscripţia electorală nr 3 Argeş, Colegiul uninominal nr 4, (...)

Senatul adoptă prezenta Hotărâre: 'Senatul ia act de încetarea prin demisie a mandatului de senator al domnului Ionuţ Elie Zisu începând cu data de 8 februarie 2016 şi declară vacant locul de senator ales, a anunţat, în plen, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Hotărârea de vacantare, care a fost adoptată cu 98 de voturi 'pentru', un vot 'împotrivă' şi o abţinere, va fi publicată în Monitorul Oficial. 

[citeste si]

Fostul senator  a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General în 2015, pentru evaziune fiscală pe care ar fi realizat-o prin intermediul unui magazin de tip duty-free, deţinut în Vama Veche.

Zisu  este acuzat de procurori că, în calitate de administrator al unei firme, nu a virat acciza pentru ţigări la bugetul de stat, înregistrând în documentele fiscale operaţiuni comerciale fictive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel