Liberalizarea pieţei la energie şi gaze. Orban: "Nu se va face de la 1 ianuarie"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Ludovic Orban a anunțat că liberalizarea pieţei la energie electrică şi gaze naturale nu se va realiza de la 1 ianuarie 2020, ci va exista o perioadă de tranziţie de 6 - 9 luni.

"În ceea ce priveşte articolele din OUG care se referă la liberalizarea pieţei la energia electrică şi la gazul natural, opţiunea noastră este pentru o perioadă de tranziţie, adică nu trecem la liberalizare de la 1 ianuarie, o perioadă de tranziţie de 6 - 9 luni, astfel încât să existe o pregătire şi a companiilor, de la cele de producţie, până la cele de distribuţie şi furnizare, o pregătire şi a consumatorului. De asemenea, în perioada asta avem ca obiectiv, cum de altfel e scris şi în Programul de guvernare, să adoptăm actul normativ care defineşte consumatorul vulnerabil şi pachetul de sprijin pentru consumatorul vulnerabil, în condiţiile liberalizării preţului la energie electrică şi gaz natural", a afirmat Orban, întrebat dacă vor fi liberalizate preţurile la energie electrică şi gaze de la 1 ianuarie, citează Agerpres.

Efectul dezastruos pentru economie

"Efectul a fost dezastruos pentru economie. La ora actuală, preţul la energie şi la gazul natural este foarte mare pentru producători şi pentru consumatori industriali, ceea ce duce la scăderea competitivităţii companiilor româneşti pe piaţa europeană", a susţinut prim-ministrul.

Premierul a participat vineri la Adunarea Generală a membrilor Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel