Povestire inedită în Senat. Când s-au blocat liberalii în lift

Marko Bela a povestit, în cadrul ședinței solemne de aniversare a 150 de ani de la înființarea Senatului, că la prima ședință a instituției, în anul 1990, senatorii au plecat acasă de frica minerilor, iar la a doua ședință, liberalii s-au blocat în lift.

"Fac parte din puținii din sală care au participat la prima întrunire a Senatului, în 1990, și după aceea, timp de 24 de ani, am putut urmări, fără întrerupere, activitatea acestei Camere. Aș putea evoca momente anecdotice, dar care demonstrează foarte bine de unde am plecat", a spus Marko Bela în debutul discursului sau. El a ținut să spună că prima întrunire a Senatului a fost, de fapt, a doua încercare. "Au venit minerii în București, iar noi am plecat în mare grabă acasă, să ne întoarcem peste câteva zile", a adăugat Marko Bela, în aplauzele sălii.

Senatorul UDMR a mai povestit că și a doua oară, deschiderea festivă a ședinței Senatului a întârziat aproape jumătate de oră, din cauza absenței celui de-al doilea grup ca mărime al opoziției, liberalii de atunci, care s-au blocat cu toții în lift. "A trebuit să așteptăm până ce au fost scoși de acolo", a adăugat Marko Bela.

Președintele Senatului, Calin Popescu Tăriceanu, i-a dat replica senatorului UDMR, precizând că dorește să explice de ce s-a oprit liftul atunci, în 1990: "E adevărat că erau puțini, dar ca să parafrazez un înaintaș liberal, erau grei".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel