Liberalii, moţiuni simple pe bandă rulantă. Miniștri vizați

Liberalii vor depune moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi Economiei, Dănuţ Andruşcă.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a precizat marţi, după Biroul Executiv al PNL, că liberalii vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor.

'Este de netolerat ca acest Guvern să fure economiile pentru pensiile a 7 milioane de români. În momentul de faţă este clar că nu sunt bani pentru toate cheltuielile asumate de actuala guvernare şi guvernul a pus ochii şi gând rău acestui fond existent în Pilonul II de pensii şi pur şi simplu amanetează viitorul tinerei generaţii', a spus Turcan.

La rândul său, senatorul Florin Cîţu a anunţat că în BEx s-a luat decizia ca liberalii să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei.

'Motivele pentru care facem acest lucru cred că sunt evidente pentru toată lumea, dar este nevoie ca ministrul Economiei să vină să prezinte în Parlamentul României situaţia companiilor de stat, care este dezastruoasă şi pe care domnia sa o administrează şi în acelaşi timp să ştim de ce Mittal pleacă din România şi se duce în altă ţară, pentru că este clar că nu pleacă pentru că în România condiţiile sunt foarte bune', a spus senatorul PNL.

Lucian Șova, în vizor

De asemenea, deputatul PNL Lucian Bode a anunţat că liberalii iau în calcul depunerea unei moţiuni simple împotriva ministrului Transporturilor, Lucian Şova, în cazul în care acesta nu se va prezenta la audieri la Comisia de transporturi.

El a precizat că Şova trebuia să se prezinte miercuri la Comisia de transporturi cu privire la scrisoarea transmisă de comisarul european Corina Creţu şi la întâlnirea avută la Ministerul Transporturilor.

'Domnul Şova ne transmite într-un răspuns, apreciind interesul nostru pentru acest subiect, să consultăm pagina de internet a Ministerului Transporturilor unde vom găsi informaţii cu privire la gradul de absorbţie a fondurilor europene în ceea ce priveşte Ministerul Transporturilor. (...) Eu îi solicit domnului Şova să se întoarcă la comisie, unde va fi respectat, nu aşa cum respectă el membri comisiei, să-şi depună mandatul din fruntea ministerului. Dacă nu va răspunde solicitărilor noastre, PNL a decis în şedinţa de BEx de astăzi să depună moţiune simplă la adresa ministrului Transporturilor, unde sigur nu va putea să nu vină şi să nu răspundă la toate întrebările doamnei comisar Corina Creţu, respectiv întrebările opiniei publice', a declarat Bode. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel