Scandal într-o filială a PNL: Se cere demisia liderului

Membrii Biroului Permanent Judeţean al PNL Maramureş au anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, demisia de onoare din forul de conducere a organizaţiei, ca urmare a obţinerii unui rezultat modest la alegerile parlamentare şi au solicitat public şi demisia preşedintelui interimar al filialei judeţene, Mircea Dolha.

"Noi, primarii, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni nu puteam fi de acord cu rezultatul obţinut în urma alegerilor parlamentare care ne-a răsplătit munca cu un singur deputat. Acest rezultat ne-a convins de faptul că membrii BPJ trebuie să şi ofere demisia de onoare, să aibă noi alegeri interne pentru un nou BPJ, inclusiv la conducerea partidului. Totodată, solicităm demisia din funcţia de preşedinte interimar al PNL Maramureş a domnului Mircea Dolha, principalul coordonator al campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. În următoare etapă, PNL Maramureş intră într-un nou proiect politic care înseamnă în primul rând restructurarea organizaţiei din temeli şi un nou început", a spus Zamfir Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa, citează Agerpres.

În context, vicepreşedintele PNL Maramureş, Gavril Ropan, primar al comunei Coroieni, a precizat că rezultatele slabe obţinute la alegerile parlamentare reprezintă transmisia unor mesaje confuze în rândul propriului electorat de către preşedintele interimar al organizaţiei judeţene, ex-deputatul Mircea Dolha.

" În multe situaţii am descoperit că au fost transmise în rândul propriului electorat mesaje voit confuze. Adică domnul Dolha a indicat să fie votat el pentru Senat, iar votul candidatului nostru pentru Camera Deputaţilor era mai puţin important, şi chiar a sugerat în unele discuţii purtate cu simpatizanţii PNL că acel vot poate fi dat oricui că oricum nu prea conta candidatura PNL pentru Camera Deputaţilor. Considerăm că întreaga responsabilitate pentru greşelile din timpul campaniei electorale aparţin în cea mai mare parte preşedintelui interimar al organizaţiei judeţene, iar din acest motiv îi şi solicităm demisia", a spus Gavril Ropan.

Mircea Dolha, uimit de atitudinea colegilor din partid

Ajuns în sediul PNL aproape de terminarea conferinţei de presă, Mircea Dolha s-a declarat surprins de atitudinea colegilor din partid şi a răspuns că va vedea ce trebuie să facă mai departe. "Încă nu ştiu mare lucru despre cele discutate, dar o să văd ce trebuie să fac mai departe", a spus Mircea Dolha.

De asemenea, şi preşedintele organizaţiei municipale PNL Baia Mare, Ionel Bogdan, i-a cerut demisia lui Dolha, în urmă cu trei zile, motivând că pe lista de candidaţi la Camera Deputaţilor a fost pusă fără a avea vechimea necesară în partid Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat Cătălin Cherecheş, aflat în arest la domiciliu în urma dosarului de de luare de mită.

În urma alegerilor parlamentare din judeţul Maramureş, PNL s-a aflat în opţiunile electoratului, cu 21,62 % din voturi, pe locul doi după PSD, care a obţinut 44% din voturile exprimate la Camera Deputaţilor, iar la Senat PNL a obţinut 19,42% din voturi situându-se tot pe locul doi după PSD, care a obţinut 44,28% din voturile exprimate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel