Liberal de la vârf, acuzat de ANI de conflict de interese

lider pnl
lider pnl

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Ioan Mircea Moloț, este acuzat de Agenția Națională de Integritate de conflict de interese în materie administrativă.

[caption id="attachment_364755" align="alignleft" width="310"] Moloț, strângându-i mâna președintelui PNL, Crin Antonescu - Foto: glasul-hd.ro[/caption]

ANI spune că Moloț a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă pentru că, din funcția de șef al CJ Hunedoara, a participat la deliberarea și adoptarea mai multor hotărâri ale Consiliului, prin care a fost încheiat un acord de asociere între această instituție și Crucea Roșia - Filiala Hunedoara, unde liberalul a fost președinte în perioada 5 martie 2011 - 26 octombrie 2012.

Crucea Roșie - Hunedoara a primit de la CJ Hunedoara, în baza acordului de asociere, o sumă în cuantum de 194.500 de lei, conform Agerpres.

ANI spune că șeful CJ nu a respectat dispoziţiile art. 46 din Legea nr.215/2001, potrivit cărora ”nu poate lua parte la deliberare şi la adoptarea hotărârilor consilierul local care are un interes patrimonial în problema supusa dezbaterilor consiliului local", dispoziţiile art. 75, lit. b) din Legea nr.393/2004, potrivit cărora "aleşii locali au un interes personal într-o anumita problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru orice persoana fizică sau juridică cu care au o relaţie de angajament, indiferent de natura acestuia", cât şi dispoziţiile art. 77 din Legea nr.393/2004, potrivit cărora "consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii. Consilierii locali sunt obligaţi să anunţe, la începutul dezbaterilor, interesul personal pe care îl au în problema respectivă”.

Ioan Mircea Moloț a fost declarat incompatibil, într-un alt caz, pe 22 mai, procesul său aflându-se pe rolul Înaltei Curți, după ce liberalul a atacat în zadar constatarea ANI la Curtea de Apel Alba Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel