LIBE. Timmermans, AMENINȚARE: Aducem în fața instanței guvernul român

Scutaru Cristina / 01 oct 2018 / 20:57 Salveaza PDF Comentarii

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European s-a reunit, luni seară, la Strasbourg, într-o „şedinţă extraordinară” pe tema situaţiei din România, înaintea dezbaterii din plenul PE referitoare la protestele din 10 august şi statul de drept. Primul care a luat cuvântul a fost Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a amenințat Guvernul României.

”Vom continua să urmărim, într-un dialog strâns cu autoritățile române. Sperăm că acesta duce la rezultate pozitive. Însă, dacă vom ajunge la concluzia că regulile sunt încălcate, nu vom ezita să luăm măsurile necesare, chiar să aducem în fața instanței guvernul român” - a zis Frans Timmermans.

Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a exprimat preocupare, luni seară, și în legătură cu reformarea legilor justiţiei în România şi a formulat semne de întrebare privind procedura care a condus la demiterea procurorului-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

”Suntem cu toţii conştienti că iniţiativele decise de autorităţile române începând din 2017 în privinţa reformării legilor justiţiei, a codurilor penale şi procedurile referitoare la sistemul judiciar au condus la preocupări (...) atât în România, cât şi la nivel internaţional", a declarat Frans Timmermans, comisar UE pentru Reglementări, Relaţii Interinstituţionale, Stat de Drept şi Carta Drepturilor Fundamentale, la dezbaterea organizată pe tema situaţiei din România în Comisia Parlamentului European pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE).


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27