Urmărește emisiunea live


Lia Olguța Vasilescu evaluează coaliția. „În primul rând nu avem guvern”

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a făcut o evaluare a „performanțelor” coaliției de guvernare.

Invitat la emisiunea lui Răzvan Dumitrescu de la Antena 3, edilul Craiovei a făcut o analiză a coaliției de guvernare până în acest moment. „În primul rând, nu avem guvern. Cel puțin în această perioadă nu avem guvern, sunt probleme extraordinar de grave cu care se confruntă comunitățile locale, sunt probleme extraordinar de grave în economie, cresc prețurile cu 30%, a crescut îngrijorător de mult datoria publică”, a comentat Vasilescu.

„Nouă ne-au reproșat timp de trei ani cât am fost la guvernare faptul că îndatorăm România pe generațiile viitoare, în condițiile în care noi scăzuserăm datoria publică de la 37% la 35%. Au adus-o la 50%, ceea ce este unic în istoria României, niciodată nu am atins acest număr. Nici problema energetică a României nu este la ora actuală soluționată. Iată, s-a închis Mintia, Deva rămâne fără căldură”, a mai spus primarul Craiovei.

„S-a schimbat clima între timp”, a comentat ironic Dumitrescu. Amuzată de replică, Vasilescu a continuat: „Da, dar iernile tot sunt friguroase”. „Nu se știe ce se întâmplă cu Complexul Energetic Oltenia, sunt 40.000 de oameni numai în județul Gorj care depind de Complexul Energetic Oltenia, nu vorbesc de încălzirea din Craiova”, a adăugat ea.

Și Craivoa are probleme cu încălzirea. Nimeni nu știe ce va fi la iarnă

„[Avem probleme cu încălzirea din Craiova] foarte mari. Noi nu știm la ora actuală ce avem de făcut. Avem branșate peste 50.000 de apartamente. Nimeni nu ne spune care este soluția de încălzire pentru următorii ani, dacă mai există sau nu în următorii ani Complexul Energetic Oltenia. Nu putem să accesăm fonduri europene - asta ar însemna să schimbăm toate conductele din oraș, deci să spargem toate străzile, dar nu ne spune nimeni dacă peste 5 ani, când va fi implementat proiectul pe fonduri europene, va mai exista Complexul Energetic Oltenia și care este soluția alternativă”, a adăugat edilul oltean.

„Am făcut nenumărate interpelări la adresa guvernului. La Asociația Municipiilor din România i-am adresat personal întrebarea domnului Cîțu. A promis că va lua cineva legătura cu noi de la Ministerul Energiei ca să rezolve”, a mai spus Vasilescu. „Și a venit DNA? Pardon... Confuzie de inițiale”, a glumit din nou moderatorul emisiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel