Lia Olguța Vasilescu, după decizia ALDE: Mi-aş dori retragerea în Opoziţie!

Lia Olguța Vasilescu a transmis un mesaj pe Facebook, după decizia ALDE de a se retrage de la guvernare.

"Comitetul Executiv PSD a decis azi rămânerea la guvernare, chiar dacă ALDE ne-a lăsat fără majoritate parlamentară. Judecând simplist, mi-aş dori retragerea în opoziţie: e comod, faci zilnic exerciţii de dicţie şi filosofie, nu dai socoteală nimănui că doar nu eşti la putere şi e suficient să îi critici pe alţii, ca să nu mai vorbesc că nu dai nici cu subsemnatul, căci ştim cu toţii că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită şi, în plus, nu mai eşti ţintă vie. După ce am pierdut alegerile europarlamentare, le-am spus unor lideri de sindicat (deja îngrijoraţi că vin tăierile şi recunoscând, în sfârşit, că guvernarea PSD, cu bune şi cu rele, le-a adus multe beneficii), că abia aştept, când intrăm în opoziţie, să îmi iau punga de popcorn, să mă uit la tv şi să râd de ei când o să-i văd cum dau din colţ în colţ că pierd tot ce am dat noi. Fiindcă noi am dat maxim din cât se putea", a scria Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

"Vor aplica strict reţeta din 2010"

"Judecând politic, însă, mi-ar părea rău să văd cum şi-ar bate unii joc de toată munca noastră din ultimii ani. Pentru că nu e nevoie să faci vreun efort de imaginaţie ca să înţelegi că băieţii ăştia care vor să dea jos guvernul vor aplica strict reţeta din 2010: dezbină toate categoriile sociale, fă-le să se urască între ele şi apoi arde-le la buzunar, fiindcă, dezbinate fiind, nu o să se susţină reciproc. Nu e nevoie să faci vreun efort de imaginaţie pentru că ei ne anunţă deja cum vor guverna. E suficient să îl asculţi pe Florian Câțu, viitorul ministru de Finanţe din partea PNL sau pe Năsui, Prună, Caramitru jr şi Goțiu, de la USR, care prezintă bucăţi din programul USR la care lucrează. Vă închipuiţi cam ce program de guvernare pot să scoată şi mai ales să aplice unii ca ei... Într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, ei vor veni la guvernare. Şi vor şterge cu buretele tot ce am făcut noi. Bun sau prost", a mai scris aceasta.

"Ceea ce am făcut noi a ţintit toate categoriile sociale"

"Rămân la părerea că ceea ce am făcut noi a ţintit toate categoriile sociale, că toate au avut beneficii, că dacă am fi avut în plus un leu l-am fi folosit şi pe acela pentru creşterea veniturilor românilor, dar şi că e dreptul românilor să aleagă cum vor să fie mai departe... Pentru că fiecare cum îşi aşterne aşa doarme.

P.S. Azi nu am votat nici pro, nici contra în CEX. Nu am ridicat mâna deloc. Pur şi simplu încă oscilez între omul politic şi cel care ar vrea ca unii să îşi amintească, pe pielea lor, ce înseamnă guvernările de dreapta în România", a transmis Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel