Lia Olguța Vasilescu, după acuzațiile aduse PSD: Mint cum respiră! Hai să vedem datele

Rodica Mitu / 16 sep 2019 / 23:07 Salveaza PDF Comentarii
Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

„Evoluția din ultimii ani arată, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate”, a subliniat Lia Olguța Vasilescu.

„Mă uit la emisiuni tv și văd câte unii "deștepți" ai nației care spun că a crescut numărul românilor aflați în stare de deprivare materială, adică sărăcie, fiindcă PSD ar avea interesul să fie cât mai mulți români dependenți de o guvernare de stânga. Mint cum respiră!

Hai să vedem datele EUROSTAT, nu cele prezentate de guvern.

 

Pentru cei care nu știu, EUROSTAT e institutul european de statistică.

Comparativ cu 2016, averea românilor a crescut cu 25%. Peste 1,6 milioane de români au ieșit din starea de deprivare materială. Astfel, dacă în 2016 aproape 24% dintre români, mai exact 4,7 milioane, trăiau în stare de deprivare materială severă, astăzi procentul s-a redus la 15%.

Raportate la 2010, când țara era condusă de Guvernul Boc-PDL, devenit, astăzi, PNL, cifrele sunt și mai grăitoare: 6,1 milioane de români trăiau, în 2010, în stare de deprivare materială severă, față de 3 milioane astăzi.

Evident că mai sunt multe lucruri de făcut, în continuare sunt mulți români cu venituri mici. Evoluția din ultimii ani arată însă, fără dubiu, că în efortul de a combate sărăcia, PSD are soluțiile adecvate.

În niciun caz renunțarea la salariul minim, așa cum susține PNL și/sau USR, nu poate fi calea de urmat pentru reducerea sărăciei”, a scris, luni seară, Lia Olguța Vasilescu pe contul de Facebook.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23