Urmărește emisiunea live


Lia Olguța Vasilescu, MARELE anunț despre pensii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni, la România TV, că în perioada imediat următoare dorește să intre cu legea pensiilor în dezbatere publică.

Lia Olguţa Vasilescu a adus veşti bune despre pensionari.

"Data de 1 iulie este cunoscută de toată lumea că se va mări punctul de pensie, care va ajunge la 1100 de lei, și sperăm să terminăm calculele cât mai repede, astfel încât să intrăm și cu legea pensiilor în dezbatere publică. N-am pus deloc presiune pe angajații Casei Naționale de Pensii, pentru că îmi doresc foarte mult să fie o lege bună, care să fie agreată de pensionari. Poate nivelul de așteptare este foarte ridicat, asta pentru că și dvs, ca post de televiziune, abordați acest subiect și poate s-a creat niște așteptări în rândul oamenilor. În mod sigur vor avea pensiile crescute. Așa cum scrie în programul de guvernare, punctul de pensie trebuie să ajungă la finalul guvernării noastre la 1775. Deci o dublare față de data la care am preluat această guvernare, dar, atenție, asta se va face și cu noua lege a pensiilor și fără noua lege a pensiilor. Punctul de pensie putem să-l calculăm și pe actuala legislație. În ceea ce privește legea pensiilor, acolo sunt niște corecții de făcut, sunt formule de calcul pe care încercăm să le aplicăm. Cert pot să vă spun că orice ban pe care îl vom avea la buget va merge la sistemul de pensii", a spus ministrul Muncii la România TV.

Întrebată când își vor lua pensiile luna aceasta românii, Olguța Vasilescu a precizat că în perioada 14-27 aprilie și a explicat și de ce nu au primit aceștia pensiile înainte de Paște

"Ar fi avut o perioadă de 7 săptămâni în care nu ar fi avut bani. A fost o discuție dacă să dăm sau nu înainte pensiile, dar ne-am gândit că pentru pensionarii care le ajunge pe 27 pensia va fi foarte problematic, pentru că următoarea pensie ar însemna să le vină pe data de 27 mai, dacă o dăm pe cea din aprilie în aceste zile. Deci ar fi avut o perioadă de 7 săptămâni în care nu ar fi avut bani. Nu am văzut nici din partea lor o cerere. (...) În alți ani Paștele cădea undeva la două, trei, patru zile înainte de a primi pensiile și atunci era foarte simplu. Acum ar fi fost greu și pentru pensionari, cred eu", a spus Olguța Vasilescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel