Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Lia Olguța Vasilescu, discuție cu Borza după întâlnirea cu Iohannis. Deturnarea atenţiei publice - VIDEO

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Remus Borza, cunoscut și ca "salvatorul Hidroelectrica", a vorbit, în cadrul emisiunii "Borza Analytica", despre discuția purtată cu Lia Olguța Vasilescu după întâlnirea pe care ministrul Muncii și Justiției Sociale a avut-o cu președintele Iohannis.

Lia Olguţa Vasilescu, dar și premierul Viorica Dăncilă au discutat, săptămâna trecută, cu șeful statului, care ceruse clarificări cu privire la Legea salarizării, precizând că există categorii de angajaţi nemulţumiţi şi manifestări sindicale.

Avertisment pentru Guvern

După întâlnirea de la Cotroceni, Klaus Iohannis a lansat un avertisment pentru Guvern, președintele considerând politicile fiscale ale Guvernului drept imprudente şi necorelate cu dinamica economiei. Mai mult, măsurile luate de guvern prin Legea salarizării sunt departe de a aduce stabilitate şi echilibru în sistemul bugetar, potrivit șefului statului.

Ministerul Muncii, prin Lia Olguța Vasilescu, a răspuns criticilor aduse de președinte pentru modul în care este aplicată Legea salarizării, precizând că principiul egalității este respectat, în condițiile în care toate persoanele angajate în sistemul de stat care fac aceeași muncă vor fi plătite la fel în 2022, atunci când legea va fi aplicată în întregime.

După discuția cu Iohannis, ministrul Muncii s-a întâlnit, la Parlament, cu deputatul Remus Borza. "Ne-am întâlnit, întâmplător, pe holul Parlamentului. Venea de la președintele Iohannis. Se vedea că era nervoasă. Era contrariată. Nu se poate, spunea. Am discutat în alți termeni cu președintele. Am băut o cafea, am discutat aproape o oră. Ne-a spus: atenție la cheltuieli", a zis Remus Borza.

Deturnarea atenţiei publice

Deputatul consideră că s-au creat multe disparități, "probabil cu intenția de a deturna atenția publică de la tot ceea ce înseamnă subiectele privind protocoalele, astfel încât să se creeze un alt scandal, de data aceasta cu Legea salarizării".

"Mi-a spus că i-a cerut premierului să publice stenograma discuțiilor purtate la Palatul Cotroceni, indicându-mi că președintele a avut o altă atitudine și un alt mesaj, diferit de comunicatul Administrației Prezidențiale. Sigur, nu ar trebui să ne surprindă această dualitate a discursului public, fiind o practică folosită nu numai la noi, ci peste tot în lume", a spus deputatul Remus Borza.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel