Lia Olguța Vasilescu, apreciată de coaliția lui Alexandru Cumpănașu

Coaliția Națională pentru Modernizarea României, condusă de Alexandru Cumpănașu, apreciază și salută măsurile propuse de Ministrul Muncii și adoptate în ședință de Guvern de vineri 6 ianuarie 2017.

Măsurile se referă la salariul minim pe economie, majorarea salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul public, majorarea pensiilor din sistemul public și a indemnizațiilor sociale pentru pensionari, a burselor sociale pentru studenți, însoțite de acordarea gratuității în sistemul feroviar intern pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior, acreditate.

Astfel, potrivit actului normativ aprobat vineri de Guvern, majorările salariale se aplică începând cu 1 februarie 2017, nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, va crește la 520 lei începând cu 1 martie 2017 iar valoarea punctului de pensie se majorează cu 9% și va fi de 1.000 lei începând cu 1 iulie 2017, transmite AID.

În același timp, CNMR va monitoriza Guvernul astfel încât măsurile adoptate să fie sustenabile, să nu conducă la creșterea inflației, implicit a prețurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel