Lia Olguța Vasilescu: Am 40 de dosare. Cine își închipuie că a scăpat...

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a declarat că, în prezent, are 40 de dosare deschise pe numele ei.

"Cred că am 40 de dosare la ora actuală. Da. Am inclusiv dosar, plângere făcută și interceptată probabil în acel dosar, pentru că nu am asfaltat strada unui cetățean care își făcuse o casă în câmp. Bineînțeles că Primăria nu a investit bani ca să-i facă drum până acolo și a făcut plângere penală. (...) Ei, de fapt, nu aveau nimic despre mine. Au urmărit să pic pe interceptare cu orice. Cu orice și cu oricine. Închipuiți-vă cam cât de bun primar am fost eu dacă ani de zile m-au urmărit și nu au reușit să producă nicio probă", a spus vineri, 13 iulie, într-un interviu acordat România TV, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Sunt singurul ministru din acest Guvern care are un dosar penal din cauza faptului că am semnat o ordonanță de uregnță referitoare la pensiile militare. Când a apărut ordonanța de urgență, pensionarii militari își actualizau pensiile în funcție de salariile celor în activitate. Anul trecut, am spus căm din moment ce salariile militarilor cresc în fiecare an cu 25 la sută din diferența față de care trebuie să ajungă în 2022, deci automat solda le crește suficient de mult, atunci nu putem să actualizăm și pensiile. (...) Am plângere penală. Doar m-au informat", a declarat ministrul Muncii.

"Nu ne mai este frică"

"Ne-au adus în situația în care nu ne mai este frică. Știm că avem niște lucruri de făcut, că dacă aveau ceva cu care să ne documenteze, o făceau până acum și ieșeau cu chestii serioase, nu cu vrăjeli, așa cum au ieșit în aceste dosare. Ceea ce trebuie noi să facem este să ne asigurăm că lucrurile acestea nu se mai întâmplă pe viitor altora. Avem un partid decimat. Cred că nu există primar de mare muncipiu în această țară care să nu aibă minim patru dosare la DNA. Cine își închipuie că a scăpat nu cunoaște sistemul. Dosarul lui va ieși la un moment dat, când va fi important, într-o funcție sau când va deranja pe cineva sau când va deveni țintă", a zis Lia Olguţa Vasilescu.

"Concluzia că e lupta anticorupție trebuie să înceapă în România cu dosare serioase", a mai spus ministrul Muncii.

Vezi și: Lia Olguța Vasilescu: Erau speriați. Veneau în fața Ministerului disperați efectiv


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel