LGBT, turneu de fotbal. Premieră la Cluj Napoca.

În perioada 22-24 februarie va avea loc la Cluj Napoca a doua ediţie a turneului Fotbal pentru Diversitate, organizat de Asociaţia MozaiQ şi Q Sports România, eveniment sportiv care-şi propune să sublinieze importanţa combaterii homofobiei şi transfobiei în sport.

La turneul Fotbal pentru Diversitate vor participa şase echipe de amatori, patru din Cluj Napoca şi restul din Bucureşti, în total 45 de sportivi vor lupta pentru medalii.

”Luptăm împotriva discriminării prin sport, unde fiecare porneşte cu şanse egale, indiferent de rasă, etnie, orientare sexuală sau identitate de gen, vârstă sau statut socio-economic. Sportul este diversitate. De-a lungul anilor numeroase competiţii sportive au adus laolaltă oameni din toate zonele, care au transmis mesaje puternice”, susțin reprezentanții Asociației MozaiQ.

"Noi la MozaiQ credem în puterea sportului pentru a schimba oamenii şi mentalităţile. Indiferent de diferenţele dintre noi, pe terenul de fotbal pornim cu toţii egali, iar acest mesaj puternic a fost transmis şi cu ocazia Gay Games, în vara lui 2018, când sportivi amatori din România au participat la olimpiada gay de la Paris. Transmitem prin acest turneu că persoanele LGBT nu sunt mai prejos decât ceilalţi, iar homofobia şi transfobia nu au ce să caute în sport" a declarat Robert Raţiu, preşedinte MozaiQ.

În România sportivii LGBT încă se ascund

În România încă nu există sportivi în activitate care să fi recunoscut public că au o altă orientare sexuală sau identitate de gen. 

Derapajele homofobe sunt cunoscute în sportul românesc, iar Federaţia Română de Fotbal ar trebui să-şi asume un rol mai puternic în combaterea homofobiei. Este al doilea an în care MozaiQ face demersuri pentru a include FRF ca partener în acest turneu, şi din nou ne-am lovit de indiferenţă”, au mai spus reprezentanții Asociației MozaiQ.

FIFA interzice discriminarea 

De altfel FIFA, principala federaţie de fotbal din lume, interzice discriminarea pe criteriul orientării sexuale şi identităţii de gen, în ultimii ani aplicând numeroase sancţiuni federaţiilor de fotbal din ţări ca Mexic, Uruguay, Chile sau Grecia pentru sloganuri homofobe strigate de fani. 

Vezi și: 

Cristi Minculescu, acuzat că a împins brutal un copil. Prima reacție a artistului

INFOTRAFIC. Atenție șoferi. Pericol pe DN10

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel