Lewis Hamilton, la un pas de al şaptelea titlu mondial din Formula 1

Pilotul britanic Lewis Hamilton poate egala recordul de şapte titluri mondiale al lui Michael Schumacher în Formula 1, cu prilejul Marelui Premiu al Turciei de duminică, cu o victorie sau cu un loc secund, relatează Reuters.

Campionul britanic, care deţine recordul mondial de victorii de cursă (93), poate fi încoronat campion mondial pe Istanbul Park pentru a şaptea oră, fie dacă trece primul linia de sosire, fie dacă rivalul său, coechipierul Valtteri Bottas, nu obţine o diferenţă mai mare de opt puncte. Cu alte cuvinte, un loc secund este suficient pentru Hamilton, cu condiţia ca Bottas să nu obţină şi victoria şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de circuit.

Hamilton, 35 ani, are un avans de 85 puncte faţă de finlandez, iar după cursa din Turcia vor mai rămâne disponibile 78 de puncte, înaintea triplei de Mari Premii din Bahrain şi Abu Dhabi. În cele 13 curse din acest sezon, Hamilton l-a învins în zece dintre ele pe Bottas, iar cea mai slabă clasare a englezului a fost un loc şapte. La constructori, Mercedes şi-a asigurat al şaptelea titlu mondial consecutiv încă de la Imola, după cursa din 1 noiembrie.

Noi, ca echipă, am făcut o muncă atât de remarcabilă, a declarat recent Hamilton, care a adăugat că echipa a fost aproape mai bună decât piloţii săi. Turcia a găzduit în 2005 prima cursă din Formula 1 şi a revenit în calendarul din 2020 pentru prima oară după 2011, datorită pandemiei de coronavirus, citează Agerpres .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel