Leu-euro. Tăriceanu: Atac asupra leului

 Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, luni, faptul că moneda naţională a atins cea mai slabă cotaţie din 2012 şi până în prezent în raport cu euro, precizând că pe cursul de schimb pot exista acţiuni speculative şi că nu exclude ipoteza unui atac asupra leului. 

"Nu sunt nici bancher, nici economist şef la Banca Naţională sau la vreo bancă comercială. Am să vă recomand să citiţi declaraţia guvernatorului BNR săptămâna trecută în legătură cu modul în care a fost manipulat ROBOR-ul în perioada în care a crescut spectaculos. Şi dacă o să citiţi acea declaraţie o să vedeţi şi cum s-a făcut manipularea. Şi pe cursul de schimb sunt acţiuni speculative, fără îndoială, care sunt determinate fie de teama unora dintre cei care sunt jucători în piaţă, fie de cei care încearcă în mod deliberat, ca parte a unei campanii de a afecta imaginea şi situaţia economică, cu astfel de jocuri de culise", a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

Întrebat dacă există un atac asupra monedei naţionale, el a admis posibilitatea unei astfel de variante. 

"Să ştiţi că poate să fie un atac asupra leului. Şi pentru că vorbeam de BNR am să vă readuc aminte că şi în 2008 a fost un atac masiv pe leu pe care BNR l-a contracarat şi care s-a soldat şi cu două măsuri la vremea respectivă: doi traderi de valută de la două bănci importante au fost daţi afară din sistemul bancar", a adăugat Tăriceanu, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel