Urmărește emisiunea live


Leon Dănăilă, declarație controversată despre femei. Oana Băluță: Mândria PNL-ului...

Medicul neurochirug Leon Dănăilă, care deschide lista PNL București pentru Senat, a făcut o declarație controversată într-un interviu.

Profesorul a zis că femeile nu pot face chirurgie de înaltă calitate.

"Se spune că un mare chirurg trebuie să aibă inimă de leu, ochi de vultur şi mâini de femeie. Dar femeilor le lipseşte ceva. Eu făcând şi psihologie, mi-am dat seama că femeile, în general, au treabă acasă, se ocupă cu alte lucruri, de familie. Gândul le este în altă parte", a spus Leon Dănăila într-un interviu pentru Adevărul.

Oana Băluță, profesor universitar şi activistă feministă, a avut o reacție pe marginea acestui subiect.

[citeste si]

"Mândria PNL-ului, candidatul Leon Dănăilă, medic neurochirurg explică faptul că femeilor le lipseşte ceva pentru a face chirurgie de înaltă calitate. Da, le lipsesc un partid şi nişte candidați care să nu colcăie de misoginism şi conservatorism social şi moral, le lipsesc nişte politici publice în educație, la nivelul universităților în care profesionalizarea să se facă în baza aptitudinilor invididuale şi alegerilor individuale, nu pornind de la percepția că genul îți este destin profesional, le lipsesc discursuri publice şi politice care să valorizeze contribuția femeilor şi munca lor. Voi vi-l imaginați pe onor domnia sa ca posibil mentor pentru femei şi bărbați? Vă dați seama cum activitatea de mentorat i-a fost modelată de această gândire doldora cu stereotipuri?", a scris Oana Băluță pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel