Leguma care te poate omorî. Toți românii o au în bucătărie, dar nu știu când e periculoasă

Leguma care te poate omorî. Toți românii o în bucătărie, dar nu știu când e periculoasă / Foto: Pixabay, de Lisa
Leguma care te poate omorî. Toți românii o în bucătărie, dar nu știu când e periculoasă / Foto: Pixabay, de Lisa

Una dintre legume te poate ucide dacă nu ești atent atunci când o consumi.

Una dintre cele mai consumate legume de către români poate fi foarte periculoasă pentru sănătate dacă este consumată fără atenție.Cine ar fi crezut că banalul cartof conține otravă în tulpină și frunze și devine periculos dacă e lăsat să devină verde?

Transformarea în verde a cartofului apare din cauza unei mari concentrații a unei toxine numită glicoalkaloida. Medicii avertizează că otrăvirea cu cartofi este rară, dar se poate întâmplă, scrie Realitatea.net. Moartea în cazul unei intoxicații survine de obicei după o perioada de slăbiciune și confuzie, urmată de comă. În SUA de exemplu, în ultimii 50 de ani, majoritatea cazurilor de deces au rezultat în urmă consumului de cartofi verzi sau a ceaiului din frunze de cartof.  Este bine știut că anume cartoful este una dintre legumele nelipsite din bucătăriile românilor, așa că și noi ar trebui să fim mult mai atenți.

În plus, nu doar cartoful este periculos. La fel de dăunătoare pot fi și cireșele,dacă sunt mâncate incorect. Mai exact, atunci când sâmburii de cireșe sunt zdrobiți, mestecați sau chiar doar ușor zgâriați, ei produc acid prusic (cianură de hidrogen). Decesele provocate de consumul de cireșe sunt extrem de rare, dar trebuie să avem grijă să nu mestecam sâmburii acestora.

Leguma pe care trebuie să o mănânci de 2 ori pe săptămână pentru a preveni cancerul pulmonar

Există o legumă care îți protejează plămânii și îți crește imunitatea. Toţi fumătorii ar trebui să-l mănânce de două ori pe săptămână dacă își doresc ca plămânii lor să rămână sănătoși.

Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume din cauza cancerului pulmonar. Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar. În cazul fumătorilor riscul este redus cu 30%. În plus, cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime. Vezi mai mult AICI.

Leguma pe care nu ai voie să o mănânci seara! E extrem de sănătoasă, dar e bine s-o eviți după apusul soarelui

Există mai multe alimente sănătoase care vă pun în pericol dacă le consumați seara.

Pentru a avea o noapte foarte odihnitoare, este important să ai grijă de alimentația ta. Există unele alimente care vor provoca o digestie foarte grea și care nu te vor ajuta să dormi orele de care ai nevoie, motiv pentru care este bine să le eviți. 

Iată despre ce alimente vorbim:

1. Carnea roșie. Are multe proteine ​​și organismul are probleme în a le digera rapid.

2. Paste. Carbohidrații sunt o sursă uriașă de energie de care nu ai nevoie înainte de a merge la culcare, așa că limitează-ți aportul înainte de somn.

3. Înghețata. Este o idee proastă să o consumați seara. În principal, deoarece conține grăsimi saturate și zaharuri care pot afecta calitatea somnului și pot cauza creșterea în greutate.

4. Salam, cârnați și alte produse din această categorie. Au multe grăsimi și împiedică odihna.

5. Conopidă. Legumele sunt recomandate în general, dar conopida, noaptea, poate duce la gaze intestinale, împiedicându-vă să vă bucurați de un somn odihnitor. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel