LEGO City sau cum să intri în Cartea Recordurilor

Știați că recordul pentru cea mai înaltă structură construită din cărămizi din materal LEGO măsoară aproximativ 35 de metri și că datează din 19 august 2013? 

Un grup de 1600 de studenti pasionati de LEGO, in special de LEGO City, a construit, piesa cu piesa, in Delaware, un turn care a intrat in Cartea Recordurilor. Constructia a fost numita Turnul Babel, pentru ca elevi din 32 de scoli au participat la ea. Peste 420.000 de piese LEGO au folosit studentii, ele cantarind aproape o tona. Dupa ce recordul a fost omologat, au donat piesele LEGO localnicilor si organizatiilor care se ocupa de ingrijirea copiilor.

Prima constructie de acest fel a inceput in anul 1998 si in fiecare an au fost construite versiuni din ce in ce mai inalte de catre persoane fizice, ba chiar si de catre angajati ai companiei LEGO. In ultimii ani insa, recordul stabilit in Statele Unite ale Americii nu a mai fost doborat, desi au existat incercari similare. Turnul din 2013 a depasit cu 2 metri constructia de dinainte, care fusese in Brazilia.

Atunci cand vrei sa construiesti propriul oras, piesele LEGO City iti sunt de cel mai mare ajutor in a-ti indeplini visul. Asa au facut studentii din Delaware, care si-au pastrat cate o piesa drept amintire pentru recordul pe care l-au reusit. Majoritatea pieselor LEGO care au contribuit la doborarea recordului din 2013 au fost donate de cei care au pus, piesa cu piesa, vreme de o jumatate de an, bazele unei constructii realiste si, momentan, imposibil de doborat.

Pentru ca turnul sa nu se prabuseasca, studentii au folosit o carcasa metalica si otgoane: "Pasiunea pentru LEGO ne-a unit pe toti. Ideea a apartinut unui grup mai mic, pentru ca mai apoi sa se extinda. Nu ne asteptam sa fim aproape 2.000 de oameni care construiesc un turn. Poate ca pentru multi a parut pueril, dar s-a dovedit ca nu e asa. Daca ne-am gandit ca poate nu o sa reusim? Sigur ca da. Ramaneam insa cu amintiri grozave, prieteni noi si cu sentimentul ca impreuna poti sa faci cam orice iti trece prin minte. Chiar si sa construiesti un turn imens din piese LEGO", a declarat in 2013 unul dintre studentii care au contribuit la ridicarea Turnului Babel din America.

[citeste si]

La Noriel poti sa descoperi seturi LEGO City foarte interesante, ele numarandu-se printre preferatele micutilor si avand pondere foarte mare in succesul LEGO. La preturi accesibile, cu transport gratuit la comenzi de minimum 150 de lei, ii puteti face o bucurie copilului dumneavoastra. Tot la Noriel veti gasi alte seturi LEGO – LEGO Ninjago, LEGO Friends, LEGO Star Wars, LEGO Elves sunt doar cateva dintre ele. Si, cine stie, poate ca un alt record va fi consemnat in anul 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel