Legile Justiției. Iohannis, apel de Centenar: Este încă timp! Nu puneți în joc...

Președintele Klaus Iohannis le-a transmis liderilor de la Putere, în discursul de Centenar din Parlament, că e încă timp să revină asupra unor legi, precum Legile Justiției. 

Klaus Iohannis a spus că România trebuie să țintească tot mai sus și ”să nu-și piardă direcția și să nu devină captivă lipsei de viziune a câtorva politicieni fără simțul guvernării democratice.”

”Printre cele mai importante idealuri ale Marii Unirii au fost respectul legii și libertatea individului. Sunt idealuri care și astăzi mobilizează societatea românească și trebuie să mobilizeze și acțiunea Parlamentului României. Este responsabilitatea dvs. să asigurați o bună legiferare într-un cadru de dezbateri deschise și transparente prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societății. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene de drept. Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor, pentru care sunt atât de respectați în UE, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu Legi ale Justiției și modificări ale Codurilor Penale care sunt incongruente cu o democrație veritabilă. Sunt atât de multe probleme care-și așteaptă rezolvarea și asupra cărora românii își doresc să vă aplecați. De la readucerea la performanța marilor sisteme publice la eficientizarea administrației publice și modernizarea infrastructurii.” a spus Klaus Iohannis în Parlament, în ședința solemnă de Centenar. 

Vezi aici LIVE: Ședință solemnă Centenar. Iohannis, la Parlament, cine l-a întâmpinat. Dragnea, explicația absenței

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel