Legile Justiției. Parlamentul - Departament de Stat. Chirieac: Răspuns puternic, în niciun caz nu urmărește jignirea SUA

Parlamentul României a reacționat la mesajului transmis ieri de Departamentul de Stat al SUA în privința legilor justiției. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat răspunsul oficial al Parlamentului.

”Eu sper din tot sufletul că odată cu acest comunicat dat de Parlamentul României, cea mai importantă instituție a țării noastre, această criză, în opinia mea, artificială total, între România și SUA, categoric vorbind, cumplit acest moment. Așa ceva nu a mai existat cred că de la Mineriadă. Lucrurile revin pe făgaș normal. Deci până la urmă este aceeași țară, același Parlament în care SUA au avut încredere, care nu ezită să răspundă tuturor chemărilor, o lume foarte complexă, pe care le face Washington-ul. România ar fi meritat mai mult decât acel comunicat din partea Departamentului de Stat, chiar dacă el în esență nu conține nimic care să ofenseze România. Ce spune comunicatul mai amintim o dată, independența Justiției și lupta împotriva corupției. Asta ne dorim cu toții. Deci aici nu este în niciun fel împotriva României sau a poporului român. Dar ce spune Parlamentul în acest moment, în termeni diplomatici este un răspuns puternic, în niciun caz nu urmărește jignirea SUA. Se pun pe tapet chestiuniile din ultimii ani, din ultimii 15 ani de când România a fost printre primele state care au răspuns chemării SUA și în Afganistan și în Irak, în Irak stricând relațiile cu Franța, lui Jacques Chirac la vremea respectivă. Eu sper că din acest moment factorii responsabili din România și din SUA, inclusiv diplomații americani, să oprească lucrurile. Gata, am înțeles, s-a întâmplat, se va urmări, vom vedea ce se întâmplă, dar nu este cazul să aduci un stat profund american din Europa, conform sondajelor înainte de războiul româno-român, eram cel mai pro american stat din Europa, acum probabil că suntem în top 3 state pro americane din Europa. Nu poți să îl îngenunchezi. De asta spun că în urma acestui răspuns puternic eu sper că Departamentul de Stat va avea un răspuns capabil să închidă pseudoconflictul sau să nu mai dea niciun răspuns. Ar fi exact același lucru. Mai departe să avem încredere în Parlament. E ca și cum am spune că nu avem încredere în Congresul american. Cum să nu am încredere în Congresul american? Hai să avem încredere și în Parlamentul României așa cum e el, tânăr și cu democrație fragedă.”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel