Legile Justiției, mesaj SUA. Boc: Recomandare din partea unui partener loial şi credibil

Fostul premier Emil Boc a declarat, marţi, că e bine să reflectezi de două ori atunci când un partener strategic îţi atrage atenţia că greşeşti, cu referire la declaraţia Departamentului de Stat al SUA privind România. 

Este părerea unui partener îngrijorat de evoluţia regresivă a statului de drept în România şi ca orice partener ne spune 'nu greşi pentru că afectezi funcţionarea normală a unei relaţii de care depinde viitorul strategic al României'. Un partener poate să te sfătuiască, să îţi arate atunci când greşeşti că nu este drumul corect, este o recomandare din partea unui partener loial şi credibil, care până acum a fost loial României. Din această perspectivă, atunci când un partener îţi spune să nu greşeşti trebuie să îţi pui un semn suplimentar de întrebare dacă drumul pe care eşti este corect. Atunci când un partener strategic pe care îl ai îţi atrage atenţia e bine să reflectezi de două ori, a spus Emil Boc.

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, afirma într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" că "Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România".

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", a adăugat purtătorul de cuvânt.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel