Legile justiției. Liviu Dragnea, despre poziția lui Klaus Iohannis: Nu mi se pare corectă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu i se pare corectă poziţia preşedintelui Klaus Iohannis faţă de proiectele de legi ale justiţiei.

”Nu cred că poziţia preşedintelui Iohannnis este poziţia corectă, că legile justiţiei trebuie să fie îngropate pentru că CSM, adică procurorii şi trei judecători, în condiţiile în care cea mai mare parte a magistraţilor susţine că trebuie să existe modificări ale legislaţiei”, a declarat Liviu Dragnea, referindu-se la poziţii exprimate de asociaţii ale magistaţilor, care au susţinut modificarea legislaţiei actuale din domeniul judiciar.

”N-am văzut în această zonă o respingere totală a acestor proiecte de lege”, a apreciat liderul PSD.

El a arătat că şi votul din CSM a fost foarte strâns, astfel că este greu de vorbit de o poziţie unitară a corpului magistraţilor.

Dragnea s-a arătat nedumerit că cei care au votat avizul negativ au respins în bloc pachetul legislativ elaborat de Ministerul Justiţiei.

”În momentul în care respingi tot îmi este foarte greu să cred că a fost o decizie de bună credinţă”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că dezbaterile nu s-au încheiat ele urmând să fie reluate în Legislativ: ”În Parlament trebuie să se întâmple asta (consultări cu magistraţii - n.r.), pentru că ăla e locul în care se fac legi în România şi cred că acolo trebuie să fie aceste dezbateri transparente, deschise, dar cu bună credinţă”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel