Legile Justiției. Klaus Iohannis: Astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului

Acordul CETA între Canada şi UE, trimis la Parlament
Acordul CETA între Canada şi UE, trimis la Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în şedinţa CSM, că în 2017 a apărut "aşa un entuziasm" de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie.

"Foarte multe discuţii s-au purtat în cursul anului 2017 despre ce fac judecătorii, mai mult poate s-a discutat despre ce fac procurorii. În general, a apărut aşa un entuziasm de a discuta în spaţiul public ce se întâmplă în sistemul de justiţie. Acum având în vedere că avem câteva persoane condamnate penal, urmărite penal, judecate penal, chiar în conducerea statului, nu-i de mirare", a precizat Iohannis. 

El a reamintit că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului. 

"Eu am afirmat în repetate rânduri şi o să mai afirm, spre disperarea lor, că astfel de persoane nu au ce căuta în conducerea statului exact din acest motiv. Pentru că, dintr-un interes personal, evident, ei vor fi tot timpul tentaţi să pună sub semnul întrebării sistemul de justiţie, Justiţia, judecătorii, procurorii, dăunând astfel grav statului, încrederii cetăţeanului în stat şi încrederii cetăţeanului în Justiţie", a spus şeful statului, relatează Agerpres. 

Preşedintele Iohannis a subliniat că, în cazul rediscutării Constituţiei, este obligatoriu ca principiul integrităţii să fie introdus în Legea fundamentală. 

"Sistemul electoral a fost aşa construit că accesul acestor persoane a fost posibil. Nu putem să negăm, în condiţiile acestor legi valabile, accesul acestor persoane la funcţii înalte în stat. Personal, sunt convins că, dacă ne-am apuca odată să rediscutăm Constituţia, arhitectura statului, este obligatoriu să introducem principiul integrităţii chiar în Constituţie. Altfel, s-ar putea ca situaţii de acest tip să apară şi în alte cicluri electorale", a arătat Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel