Legile justiției. Iohannis, retrimitere în Parlament. Florin Iordache: "Va scrie pe facebook"

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Președintele României a decis să retrimită în Parlament o lege privind organizarea judiciară. Florin Iordache spune că este o mișcare politică a președintelui, care însă nu va avea ce să facă decât să o promulge și să anunțe eventual pe facebook ca făcut totul pentru blocarea legii. 

Președintele României a retrimis la Parlament legea 304 care se referă la organizarea judiciară, una dintre legile justiției pe care președintele le-a contestat deja la CCR, iar judecătorii au decis că este constituțională. Aceasta este ultima acțiune pe care o poate face președintele pentru a amâna promulgarea acestor legi. Se așteaptă de altfel și un răspuns al Comisiei de la Veneția, pe care tot președintele Klaus Iohannis l-a cerut. 

"Este o mișcare politică. Dumnealui a spus că va folosi toate măsurile și toate prerogativele pe care le are pentru a întârzia intrarea în vigoare a acestor legi. La întrebarea foarte clară 'ce atingere aduc independenței justiției aceste legi?' nu a putut să dea nici un răspuns. Două din cele trei legi au fost deja declarate constituționale. La cea de-a treia, CCR o va declara cu siguranță marți, constituțională. Luni probabil vom trimite legea Senatului în forma în care a fost declarată constituțională și ca să arătăm că suntem serioși, o vom trimite din nou președintelui, unde nu va avea decât să scrie pe facebook că și-a îndeplinit toate prerogativele de a bloca intrarea în vigoare. Până la urmă, în 10 zile va fi obligat să o promulge," a spus Florin Iordache la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel