Legile Justiției. Bogdan Chirieac desființează proiectul lui Tudorel Toader

Magistrații care vor comite erori judiciare vor plăti, a hotărât ministrul Tudorel Toader, care a modificat Legile justitiei astfel încât răspunderea magistraților pentru greșelile comise să fie obligatorie.


Analistul politic Bogdan Chirieac a discutat despre această modificare la TVR 1, în cadrul emisiunii lui Ionuț Cristache, România 9.

El atrage atenția asupra unei nuanțe din lege, respectiv asupra sintagmei ”dacă se dovedește cu rea voință sau gravă neglijență”, despre care spune că ”ascunde totul”.

Legea are scopul de a opri abuzurile din instanțe. Practic, mingea este tot în terenul judecătorilor, fiindcă tot instanța este cea care hotărăște dacă legea a fost aplicată cu rea voință sau nu.

”Nici măcar nu e o mărgică”, spune analistul politic, care continuă: ”O mărgică e o mărgică. Asta e o capcană, e nimic. Această lege, în momentul în care spune, dacă se dovedește reaua credință sau grava neglijență, legea este nefuncțională. Acum când vorbim, legea este nefuncțională, fiindcă termenul în care te poți adresa instanței e un an de zile din momentul în care s-a întâmplat fapta. Într-un an de zile oricum nu se termină procesul, durează ani de zile, deci nu ajungi. Aia a făcut ministrul Tudorel Toader, a spus că îl trece la dreptul comun”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel