Legile Justiției. Alina Gorghiu: Îi cer premierului Tudose să fie deștept

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că îi cere premierului Mihai Tudose să fie ''deştept'' și să nu repete ''istoria'' cu Ordonanţa 13.

Premierului Tudose îi cer să fie deştept, să nu repete istoria cu Ordonanţa 13 să se încăpăţâneze doar de dragul lui Liviu Dragnea să vină cu acest proiect din partea guvernului. Îi cer să retrimită la Ministerul Justiţiei pachetul de legi pe Justiţie, să facă modificările care sunt un virus la adresa discuţiei pe tematica anticorupţie şi să revină în dezbatere publică un proiect reformulat pe baza observaţiilor venite de la sistemul judiciar, de la opoziţie, a afirmat Alina Gorghiu. 

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, senatorul de Timiş consideră că s-ar crea o "falie de nepermis" în rândul magistraţilor, dar şi al societăţii civile. 

Totodată, Gorghiu cere arcului guvernamental asumarea de urgenţă a unui proiect de lege privind răspunderea magistraţilor, care ar rezolva multe derapaje din sistem. 

O altă solicitare a Alinei Gorghiu adresată majorităţii parlamentare PSD-ALDE se referă la proiectul brăţări electronice, redepus la Parlament în aprilie, de PNL. 

Este proiectul legat de măsurile alternative la executarea pedepselor. (...). Le cer să dezbatem acest proiect atât de necesar pentru situaţia penitenciarelor din România, pentru că PSD şi domnul Toader nu au venit cu nicio fişă de parcurs a măsurilor pe care sunt obligaţi să le adopte, astfel ca România să nu plătească amenzi şi sancţiuni de zeci de milioane de euro, a explicat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel