Legi UDMR. Melodia "Transilvania măreață" pusă de un liberal, înainte de ședința Comisiei Juridice

În timp ce deputaţii aşteptau să înceapă lucrările la comisia juridică pentru legile UDMR, liberalul Florin Roman le-a pus acestora să asculte melodia patriotică "Transilvania măreaţă".

Marţi dimineaţă, membrii Comisiilor juridică, pentru drepturile omului şi administraţie de la Camera Deputaţilor s-au strâns pentru o şedinţă care trebuia să înceapă la ora 10,00 şi în care urma să se dezbată proiectul de lege depus de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţilor naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

În acest timp, liberalul Florin Roman le-a dedicat colegilor de la PSD melodia patriotică "Transilvania măreaţă". "Să îi asculte pe oameni, dacă nu vor să ne mai asculte pe noi. 15% limba maghiară obligatorie, trebuie să o înveţe şi consilierii locali şi consilierii judeţeni, amenzi de până la 50.000 de lei - totul pentru nişte amărâte de voturi la moţiune? Incredibil unde a ajuns ţara asta", a declarat Roman.

După 50 de minute de aşteptare, membrii celor trei comisii au părăsit sala, preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, anunţând că şedinţa s-a amânat, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel