Legi UDMR. Melodia "Transilvania măreață" pusă de un liberal, înainte de ședința Comisiei Juridice

Bogdan Bolojan / 20 iun 2017 / 11:19 Salveaza PDF Comentarii

În timp ce deputaţii aşteptau să înceapă lucrările la comisia juridică pentru legile UDMR, liberalul Florin Roman le-a pus acestora să asculte melodia patriotică "Transilvania măreaţă".

Marţi dimineaţă, membrii Comisiilor juridică, pentru drepturile omului şi administraţie de la Camera Deputaţilor s-au strâns pentru o şedinţă care trebuia să înceapă la ora 10,00 şi în care urma să se dezbată proiectul de lege depus de UDMR care prevede scăderea pragului de la 20% la 10% în cazul numărului de persoane aparţinând minorităţilor naţionale dintr-o localitate necesar pentru ca autorităţile să asigure folosirea limbii materne.

În acest timp, liberalul Florin Roman le-a dedicat colegilor de la PSD melodia patriotică "Transilvania măreaţă". "Să îi asculte pe oameni, dacă nu vor să ne mai asculte pe noi. 15% limba maghiară obligatorie, trebuie să o înveţe şi consilierii locali şi consilierii judeţeni, amenzi de până la 50.000 de lei - totul pentru nişte amărâte de voturi la moţiune? Incredibil unde a ajuns ţara asta", a declarat Roman.

După 50 de minute de aşteptare, membrii celor trei comisii au părăsit sala, preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea, anunţând că şedinţa s-a amânat, informează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28