Concluziile prezentate în raportul Comisiei Europene nu trebuie să oprească procedura parlamentară în ceea ce priveşte votarea Legilor Justiţiei, a spus, sâmbătă, 18 noiembrie, Varujan Vosganian.
"Opinia noastră, a parlamentarilor ALDE, este că acest Mecanism de Cooperare şi Verificare are utilitatea sa. Avem sentimentul că el nu este rezultatul unui dialog şi cred că ar trebui şi partea română să fie mai mult consultată în această privinţă. Credem, de asemenea, că aceste concluzii prezentate în raportul Comisiei Europene nu trebuie să oprească procedura parlamentară în ceea ce priveşte votarea Legilor Justiţiei. S-a crezut că acest raport va intimida parlamentarii şi că va amâna dezbaterile din Parlament sau va căuta să le influenţeze. Cel puţin noi, cei de la ALDE, o spunem răspicat că opţiunile noastre nu s-au modificat şi ele merg înainte', a afirmat Vosganian.
El a menţionat totodată că opţiunea ca şefii Procuraturii să fie numiţi de Consiliul Superior al Magistraturii este consecinţa experienţei din 2004 încoace, când 's-a dovedit că ambii preşedinţi au avut o politică părtinitoare'.
[citeste si]
'Există o vorbă la noi la armeni: 'Dacă se întâmplă o dată, nu se ştie. Dacă se întâmplă de două ori nu ştii ce se întâmplă şi a treia oară'. Am avut un preşedinte, Traian Băsescu, care a fost clar motivat politic, dar nu a fost doar motivat politic, ci a fost şi agresiv politic. Avem acum un preşedinte care participă la mitinguri antiguvernamentale şi aş fi curios dacă, prin concluziile sale, Comisia de la Veneţia ne comunică şi dacă e normal ca un preşedinte de ţară să participe la mitinguri antiguvernamentale, ca să ştim dacă concluziile Comisiei de la Veneţia sunt aplicabile sau nu pe mediul politic românesc', a spus Varujan Vosganian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu