Legi justiție. Raluca Prună: Zi întunecată

Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, afirmă că prin prezentarea de către actualul ministru, Tudorel Toader, a proiectelor de modificare a legilor justiţiei s-a înregistrat "o zi întunecată pentru justiţia din România". 

"O zi întunecată pentru justiţia din România. La fel ca fundalul prezentării principalelor modificări, aşa cum apare pe site-ul Ministerului Justiţiei. Înainte de o analiză serioasă care nu e posibilă fără a avea textul proiectului publicat, remarc totuşi că ceva nu e în regulă cu textele pe care acest proiect le modifică. Nu ştiu MJ şi ministrul că la ÎCCJ există 2 vicepreşedinţi? Nici că activitatea membrilor CSM e permanentă deja? Poate totul nu e decât o glumă proastă şi domnul ministru ne spune că a vrut să facă un happening, în miez de zi ce e drept, dar şi în miez de august...", a notat Raluca Prună pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul Tudorel Toader a declarat miercuri că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiţiei prevede ca numirile în funcţiile de conducere la Ministerul Public să fie făcute de Secţia de procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, în baza unei proceduri transparente, din care este eliminat preşedintele României. O altă modificare propusă la pachetul de legi ale Justiţiei prevede ca Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel